Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi de Craciun, atunci e musai sa incerci un chec delicios, pe care il poti umple cu fructe uscate si nuci, un desert ce te va determina sa-ti lingi degetele de placere.
Ingrediente necesare pentru aluat:
– 200 de grame de faina
– 200 de grame de unt
– trei oua
– 200 de grame de zahar brun
– esenta de vanilie
– o lingurita de praf de copt
– un praf de sare
– trei linguri de lapte
Ingrediente necesare pentru umplutura:
– 50 de grame de caju
– 50 de grame demigdale
– 100 de grame de smochine confiate
– 100 de grame de cirese confiate
– 100 de grame de stafide
– coaja unei portocale
– un praf generos scortisoara
– un praf cuisoare
– un praf nucsoara
Mod de preparare chec de Craciun:
Combina toate fructele uscate si mirodenii, dupa care da-le deoparte.
Intre timp, intr-un bol separat bate untul cu zaharul pentru cinci-sapte minute, pana cand obtii o crema fina, iar mai apoi adauga cate un ou si esenta de vanilie.
Incorporeaza faina cu praful de copt si cu sare, iar mai apoi adauga si laptele.
Adauga fructele uscate si nucile, insa pastreaza cateva pentru a decora checul.
Intinde compozitia cu fructe uscate intr-o tava tapetata cu ulei si faina, dupa care da-o la cuptor timp de cel putin 70-90 de minute, la 160 de grade.
Imbraca totul in zahar pudrat. Pofta buna!