15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEUn cuplu din patru, infectat cu aceeasi tulpina de HPV

Un cuplu din patru, infectat cu aceeasi tulpina de HPV

Inrolare trafic.ro

Potrivit unui studiu efectuat recent in SUA, partenerii care sunt impreuna de mai putin de un an au in corp aceleasi tulpini ale virusuilui papiloma umane.

Virusul Papiloma uman (HPV = Human Papilloma Virus) este un virus papilloma care infecteaza epiderma si membranele mucoase ale omului. HPV poate duce la cancer de cervix, vulva, vagin, si anus la femei. La barbati, poate duce la cancer de anus si penis. Aproximativ 130 de tipuri de HPV au fost identificate. Majoritatea oamenilor infectati cu HPV nu stiu ca sunt infectati.

Astfel, specialistii de la la Cancer Center „H. Lee Mofitt” si Institutul de Cercetare din cadrul Universitatii din Florida de Sud, SUA, au decoperit ca aceste virusuri se transmit cu foarte mare usurinta de la o persoana la alta.

„Virusurile papiloma umane sunt foarte contagioase. Atunci cand doi parteneri formeaza un cuplu ei vor imparti si aceste virusuri foarte, foarte repede”, spune cercetatorul Alan Nytray, unul dintre coordonatorii studiului.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, au fost investigate 88 de cupluri testate pentru HPV, dintre care 75% aveau o relatie monogama de cel putin sase luni. Totodata, niciunul dintre participanti nu a fost diagnosticat cu vreo boala cauzata de virus, insa majoritatea erau purtatori ai virusului.

Specialistii au observat totodata ca cei mai multi parteneri care aveau in comun aceleasi tulpini aveau aceeasi varsta, ceea ce ar putea sugera ca transmiterea virusului ar putea depinde si de imunitatea garantata de varsta.

 VEZI SI

Citeste si:  De ce te simți obosită după ce te trezești și ce poți face pentru a combate această stare

Unul din sase cazuri de cancer ar putea fi prevenit

Infectiile sexuale cresc in acest sezon

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: