2 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEUn aliment scapat pe jos poate fi mancat daca este ridicat in...

Un aliment scapat pe jos poate fi mancat daca este ridicat in primele cinci secunde. Adevarat sau fals?

Mitul potrivit caruia un aliment scapat pe jos si ridicat in cel mult cinci secunde poate fi mancat este considerat valabil de multe persoane.

 

Astfel, multi mananca un fruct scapat pe jos si ridicat de indata, crezand ca in cele cinci secunde acesta nu se va umple de microbi. Adevarat sau fals?

 

Numeroase persoane au auzit de „regula celor cinci secunde” in ceea ce priveste scapatul alimentelor pe jos.

 

Daca o bucata de mancare cade pe gresia din bucatarie, este ridicata de indata si se sufla in ea, este consumata fara ca cel care mananca sa-si ridice probleme referitoare la cate bacterii sunt pe bucata respectiva.

 

Un specialist bacteriolog de la Universitatea Queen Mary de la Londra a decis, insa, sa supuna testului stiintific „regula celor cinci secunde”.

 

Doctorul Ronald Cutler a folosit trei tipuri de alimente pentru a face testul: o bucata de pizza, o bucata de mar si o felie de paine unsa cu unt.

 

Felia de pizza a „cazut” e gresia din bucatari, bucata de mar pe strada, iar felia de paine pe covor. Niciunul dintre produse nu a stat mai mult de cinci secunde pe jos.

 

Odata ridicate, doctorul Cutler le-a supus unui teste de laborator pentru a vedea daca microorganisme daunatoare au apucat sa infesteze bucatile de mancare.

 

Citeste si:  Planta care poate vindeca 5 tipuri de cancer

Rezultatul analizelor a aratat clar ca „regula celor cinci secunde” este un mit, atat pizza, cat si marul si painea fiind pline de bacterii, care ar fi ajuns in organism daca cineva le-ar fi mancat.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: