Uleiuri esentiale antistres pentru a-ți găsi echilibrul interior. De până la 50 de ori mai concentrate decât preparatele clasice din plante, uleiurile esenţiale sunt eficiente într-o multitudine de situaţii.
Cuprins
Cum perioada pe care o traversăm nu este deloc una lină, nivelul de stres cu care ne confruntăm a crescut și el alarmant. Citește în continuare despre 3 uleiuri aromaterapice care te ajută să te detașezi și să-ţi regăsești echilibrul interior în momentele de angoasă.
Uleiuri esentiale antistres pentru a-ți găsi echilibrul interior
Cei mai mulţi îl folosesc pe post de condiment în diverse preparate culinare ori îl consumă sub forma infuziei de busuioc.
În aromaterapie această plantă are multe recomandări, printre care se numără combaterea stresului, picături de ulei bază) sau folosit în difuzorul pentru aromaterapie, are efect revitalizant și armonizant.
Ulei esențial de neroli
Est obţinut din flori de portocal amar și utilizat de secole în multe zone de pe mapamond. Bun împotriva inflamaţiilor și îmbătrânirii pielii, are efect benefic și în caz de stres.
Un studiu realizat în anul 2014, cu participarea a 63 de femei recent intrate la menopauză, a scos la iveală că, dacă inhalau ulei esenţial de neroli de două ori pe zi, aveau o stare psihică mult mai bună.
În paralel, se recomandă masajul cu ulei de neroli, mai ales înainte de culcare, pentru a alunga insomnia.
Ulei esențial de lemn de santal
Aromaterapia cu lemn de santal are darul de a facilita refacerea după episoade de stres intens. Dacă ai fost sub presiune în ultima vreme și simţi că ești la un pas de a ceda nervos, lemnul de santal te poate ţine la adăpost de stările depresive.
Încorporat în uleiul pentru masaj (5 picături de ulei de santal la 10 picături de ulei bază) sau folosit în difuzorul pentru aromaterapie, are efect revitalizant și armonizant.
Mici precauții
Nu aplica ulei esențial direct pe piele! E foarte concentrat și poate provoca iritații. Folosește întotdeauna un ulei bază, precum uleiul de cocos, de migdale, de susan sau de măsline.
Apoi, unele uleiuri esențiale, cum sunt cele de citrice, fac pielea foarte sensibilă la razele UV. Când le folosești, nu te expune la soare fără să aplici o cremă cu factor de protecție solară maxim.