Search for content, post, videos

7 reguli de aur pentru o ingrijire corecta a parului vopsit

Parul vopsit necesita o ingrijire speciala pentru ca nuanta sa-si pastreze luminozitatea si pentru ca parul sa nu se usuce si sa nu se rupa. Iata 7 reguli de aur pentru o ingrijire corecta a parului vopsit!

1. Nu te spala pe cat in aceeasi zi in care te-ai vopsit
Cand vopsirea parului la salon, adica la un hairstlyist profesionist, nu acasa de una singura folosind produse indoielnice din punct de vedere al calitatii, orice femeie simte ca arata de milioane. Pentru a pastra aceasta senzatie cat mai mult, dar si vigoarea, luciul si aspectul matasos al parului, acesta nu trebuie spalat in aceeasi zi. Mai mult, parul vopsit nu ar trebui spalat mai mult de doua-trei ori pe saptamana pentru ca nuanta sa nu se estompeze.

2. Samponul potrivit pentru par vopsit
Spre deosebire de parul in stare naturala, nu orice sampon este bun pentru par vopsit. Ideal este ca o femeie care si-a vopsit parul, chiar daca si-a facut doar cateva mese, sa foloseasca un sampon si un balsam special pentru parul color, de preferinta dintr-o gama profesionala, nu orice fel de produs gasit la colt de strada. Chiar daca sunt mai scumpe, acestea nu usuca si nu indeparteaza culoarea cum o fac produsele clasice.

3. Apa ajuta, dar si dauneaza
Spalatul pe cap cu apa fierbinte, in mod repetat, duce la estomparea nuantei de par. Din acest motiv, parul vopsit ar trebui spalat cu apa calduta, in niciun caz fierbinte. Femeile care merg la piscina ar trebui, totodata, sa aiba mare grija la clorul din apa. Acesta contribuie la decolorarea parului si, mai mult, il usuca foarte tare. Iata de ce, daca ai de gand sa te uzi pe par la piscina, ar fi bine sa-ti pui o casca speciala de inot. Chiar daca arata inestetic casca, este mai bine sa-ti protejezi parul decat sa te uit la el cum refuza sa se mai aseze pentru ca este prea deshidratat.

4. Balsam din belsug
Femeile cu par vopsit nu trebuie sa se zgarceasca atunci cand aplica balsam. Dincolo de faptul ca folosirea balsamului este mai mult decat obligatorie, acesta trebuie aplicat pe aproape toata lungimea parului (evitand pe cat posibil radacina), pentru a hidrata parul.

Vopsirea usuca si fragilizeaza peste masura firele de par, deci folosirea unui balsam special pentru par colorat ii va mentine si reflexele si il va si hidrata corespunzator. Mai mult, indicata este si aplicarea unei masti care poate fi facuta si acasa. Tot ce aveti nevoie este un avocado, ulei de migdale si vitamina E uleioasa. Maruntiti avocado si amestecati bine cu uleiul de migdale si cu vitamina E.

Aplicati amestecul pe parul usor umed si stat asa cel putin 10 minute. Folositi si ser pentru protejarea culorii si a varfurilor dupa ce va zvantati parul ud cu un prosop. Daca vreti sa va rasfatati, mergeti la salon oricat de des puteti si cereti o spalare pe cap si un tratament pentru par.

5. Soarele dauneaza culorii
Este minunat sa stai afara intr-o zi insorita, dar parul nu este la fel de incantat de perioada petrecuta sub razele soarelui, pentru ca acestea fac parul tern, il lasa fara stralucire. Din acest motiv, purtarea unei palarii si bagarea intregii podoabe capilare sunt ea sunt obligatorii daca vreti sa va mentineti culoarea si sa aveti un par sanatos.

6. Solutii pentru stralucire
Nu va multumiti cu un par lipsit de luciu. Rugati hairtylistul sa va recomande un ser sau un spray special care sa va redea aceeasi stralucire pe care o avea parul proaspat vopsit, in prima zi dupa ce ati parasit salonul. Mai mult, exista si tratamente de detoxifiere a parului prin care sunt indepartate reziduurile de pe fire ce nu ies la samponare.

7. Cand cresc radacinile
Cand parul incepe sa creasca se vad radacinile nevopsite. Aspectul este adesea inestetic, dar va puteti folosi de un artificiu pentru a masca radacinile. Cel mai bun artificiu este acela de a da volum parului de la radacina. Nu ati observat ca radacinile nevopsite pe un par proaspat spalat se vad mai putin decat pe un par spalat de-o zi? Diferenta o face volumul! Cu cat ai mai mult volum la radacina cu atat se vede mai putin ca esti nevopsita. La uscarea parului cu feonul, folosisti o perie groasa, eventual rotativa, daca nu doar rotunda pentru uscarea radacinilor. Mai apoi aplicati fixativ cu grad scazut de fixare, pentru ca parul sa nu ramana fara elasticitate.

 

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *