26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERTrucuri prin care poti scapa de furnici ca un profesionist

Trucuri prin care poti scapa de furnici ca un profesionist

Furnicile sunt foarte raspandite asa ca nu este exclus ca si casa ta sa fie infestata. Cea mai mare grija a locatarilor ce sunt deranjati de aceste insecte este deteriorarea structurii. Chiar daca nu sunt ca termitele ce se hranesc cu lemn, furnicile sapa tunele pentru a crea cuiburi.

Doar pentru ca ai observat cateva furnici in gradina sau in bucatarie nu inseamna in mod necesar ca au cuiburi  afara sau in casa. Totusi, faptul ca se afla in jurul casei tale este indeajuns sa creeze panica deoarece este foarte posibil sa aiba si un cuib. De aceea primul pas in lupta cu furnicile este sa le cauti cuibul.

Sfaturile de mai jos sunt foarte folositoare daca alegi sa scapi de acestea pe cont propriu:

1. Cauta cuiburile

Poate fi foarte dificil sa ghicesti unde isi pot crea cuiburi. Este posibil ca aceste insecte sa aiba cuiburi inafara sau inauntrul domiciliului tau. Expertii spun ca acestea sunt mai tentate sa isi faca cuib inauntrul casei daca le gasesti la inceputul primaverii sau sfarsitul iernii. Daca le gasesti in restul anului sunt mult mai probabil sa aiba cuibul afara.
2. Cauta urme de rumegus

Dupa ce decizi unde se afla cuiburile, determina care zone sunt cele mai probabile sa ascunda cuiburi de furnici. Nu cauta cuiburi in strucuri realizate din lemn uscat deoarece nu le vei gasi acolo. Acestea prefera sa creeze tunele in lemn umed. De asemenea fii atent la praful de rumegus foarte fin deoarece poate fi un indicator al unui tunel.

Citeste si:  Spune-mi DA si iti promit, treaba cat e casa de mare...pentru gospodariile impare.

3. Ia-ti aspiratorul

In momentul in care ai observat un cuib trebuie sa treci la fapte. Ia aspiratorul si aspira locul cu pricina. Asigura-te ca inchizi bine sacul de la aspirator si arunca-l departe de casa pentru a te asigura ca acestea nu au cum sa se intoarca.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: