7 iunie , 2023
AcasăARTICOLETratamente cu miere de albine. Ce efecte terapeutice are aceasta

Tratamente cu miere de albine. Ce efecte terapeutice are aceasta

fashiondays.ro

Mierea de albine detine proprietati dietetice, dar si terapeutice, care au fost demonstrate de specialisti de-a lungul timpului. Chiar daca este dulce, este benefica sanatatii, deoarece contine un “zahar invertit”, alaturi de alte zeci de substante folositoare noua.

Multumita acestora de mai sus care o alcatuiesc, mierea nu se dezintegreaza ca toate celelalte produse sau alimente dulci si din acest motiv ii sunt atribuite numeroase remedii si tratamente celebre pentru pastrarea si/sau ameliorarea sanatatii organismului.

Mierea de albine isi pierde unele proprietati daca nu este naturala, facuta 100% de catre albine, cand este pasteurizata, iar acest lucru nu apare niciodata pe etichetele celor cumparate din supermarket, cand se gasesc in compozitia ei substante necunoscute, mici artificii la care a recurs apicultorul, cand are mai mult de doi ani si cand este incalzita sau fiarta (adaugata peste lichide calde, cand devine toxica).

Proprietati antibiotice

Cercetarile si studiile in domeniu au sustinut faptul ca mierea de albine are si un efect bactericid si bacteriostatic, ce ajuta la combaterea a multor virusi si bacterii, precum streptococi, stafilococi, colibacili, sallmonela, dar si proteus vulgaris.

Tratament antidiuretic

Consumul zilnic de miere, pe stomacul gol, stimuleaza activitatea rinichilor si are totodata un efect deosebit asupra aparatului urinar.

Cicatrizarea

Aplicarea de miere de albine peste rani sau plagi, duce la refacerea mai rapida a tesutului sau celulelor moarte, stimuland dezvoltarea altelor noi, ducand la cicatrizarea acestora si disparitia unora mai superficiale.
Asupra sistemului circulator

Datorita continutului de glucoza (primordiala pentru activitatea muschilor inimii) si de potasiu, consumul de miere este asemanat cu producerea de acetilcolina, care ajuta la dilatatia vaselor de sange si sprijina mentinerea nivelului optim al tensiunii arteriale. De asemenea, studiile recente au demonstrat ca mierea consumata zilnic creste nivelul hemoglobinei si este hipotensiva si cardiomiotonica.

Mai multe proprietati AICI.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.