O cutie cu cirese despre care se spunea ca au coaja tratata cu pesticide a starnit isterie pe internet, motiv pentru care iti propunem sa descoperi cum sa cureti fructele ori legumele stropite din abundenta cu substante periculoase.
O multime de legume si fructe, intre care si lamaile din Spania, au pe eticheta o avertizare ”A nu se consuma coaja”. Totusi, daca ai nevoie de aceasta iti propunem o metoda simpla, prin care poti elimina fungicidele si pesticidele de pe fructe si legume, totul intr-un timp foarte scurt.
Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti oala incapatoare in trei litri de apa, sa o asezi pe foc si sa o lasi pana cand incepe sa fiarba. Ulterior, opreste focul, adauga 300 de grame de bicarbonat de sodiu si lasa apa sa se raceasca. Cand s-a racit, aseaza fructele ori legumele in acea apa si lasa-le sa stea timp de 30 de minute. La final, scoate fructele din amestecul respectiv si clateste-le.
O alta metoda prin care poti sa elimini pesticidele si fungicidele de pe legume este sa speli fructele si legumele cu un amestec din otet si apa. Este nevoie de o parte de otet, la patru de apa, iar fructele trebuie sa stea in acest amestec cel putin 30 de minute.
De asemenea, pentru a elimina aceste substante ce nu sunt benefice pentru organism poti alege sa pui fructele si legumele in apa de turmeric. Mai exact, amesteca cinci linguri cu praf de turmeric cu apa si lasa legumele sa stea acolo pentru cateva minute.