18 martie , 2025

Ultimele articole

AcasăRETETETot ceea ce trebuie sa stii despre carnea de miel și ceva...

Tot ceea ce trebuie sa stii despre carnea de miel și ceva in plus

Afla de aici tot ceea ce trebuie să știi despre carnea de miel, asta în cazul în care faci parte dintre cei care consumă acest gen de carne. Ceea ce este important de știut despre carnea de miel este că face parte din categoria cărnurilor roșii, așa că o poți înlocui perfect cu iepure su carne de viței.

Tot ceea ce trebuie sa stii despre carnea de miel și ceva in plus

Desi este un sortiment de carne rosie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm. În plus,, primavara din cazua alimentației din sezonul rece, nivelul de seleniu din organism este foarte mic, ceea ce în teorie justifică consumul de carne de miel.

In plus este foarte frageda, iar 100 de grame de carne de miel contin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grasime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol.

Carnea de miel – beneficii pentru sanatate

– este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult.

Citeste si:  Delicios si rapid! Cum sa gatesti piure de mazare cu sos pesto! E mai simplu decat crezi

– datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai repede, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si mentine sanatatea prostatei. O portie de 100 de grame contine 38,3% din necesarul zilnic de zinc.

– mielul contine de asemenea o cantitate importanta de vitamina B12, necesara in formarea celulelor rosii din sange, in prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sanatos si pentru metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.

– vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic continut in carnea de miel. Aceasta asigura protectie impotriva dementei si a altor boli cognitive ce vin o data cu varsta. Niacina este totodata indispensabila unei pieli sanatose si pentru buna functionare a tractului gastro-intestinal.

– carnea de miel contine mai putine gasimi saturate (doar 36% din totalul garsimilor sunt saturate, arata studiile) comparativ cu alte tipuri de carne.

Carnea de miel este foarte frageda, iar in aceasta perioada este foarte putin probabil sa fie veche, intrucat comerciantii taie mieii strict in preajma Pastelui. Totusi, daca iti faci cumparaturile in hipermarketuri, unde exista si produse din import, trebuie sa fii atenta la aspectul acesteia.

Astfel, carnea trebuie sa aiba o textura ferma si curata, de culoare roz, iar grasimea trebuie sa fie alba, in nici un caz galbena.

Citeste si:  Spune adio firelor albe: Acest amestec reda parului culoarea sa naturala

De preferat este sa alegi mieii care au o greutate de 10-15 kg (vii), intrucat carnea va fi mai usor digerata (mieii mai mici au carnea bogata in purine care ingreuneaza digestia).

Cum se pastreaza?

O data ce ti-ai facut aprovizionarea cu carne de miel pentru Paste, trebuie sa stii cum o depozitezi. Aceasta este foare perisabila, astfel incat dupa ce ai portionat-o, pune la congelator tot ce nu folosesti in urmatoarea perioada.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: