Daca adori aripioarele crocante, cu gust dulce si caramelizat iti propunem o reteta super simpla, dar extrem de delicioasa, ce te va ajuta sa-ti rasfeti prietenii din plin.
Ingrediente necesare pentru aripioare de pui glazurate cu miere si mustar:
– 10 – 12 aripioare de pui
– 100 de grame de unt
– trei linguri de miere
– doua linguri de mustar
– o lingura de sos de soia
– o jumatate de lingurita de pudra de usturoi
– o jumatate de lingurita de boia de ardei iute
– o lingurita de oregano
– sare
– piper
Mod de preparare aripioare de pui glazurate cu miere si mustar:
Spala bine arpioarele, curata-le bine, dupa care lasa-le deoparte.
Intr-o tigaie incinsa bine topeste untul, dupa care adauga mierea, mustarul, sosul de soia si condimentele.
Cand s-au omogenizat bine, pune aripioarele intr-un vas, dupa care toarna amestecul obtinut. Amesteca bine carnea, ca sa fie unsa in totalitate cu amestecul aromat. Ulterior, acopera aripioarele cu o folie alimentara si da carnea la rece pentru cel putin doua ore.
Ulterior, asaza toate aripioarele intr-o tava in care ai intins folie de copt, dupa care unge-le cu marinada ramasa.
Da-le la cuptor pentru 50-55 de minute, la 180 de grade, pana cand se rumenesc bine si le poti patrunde usor cu furculita.
Acest preparat delicios poate fi servit fie cu cartofi la cuptor sau prajiti, fie cu salata preferata, in functie de dorinte.