15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERTopul destinatiilor turistice cu faima nemeritata

Topul destinatiilor turistice cu faima nemeritata

Inrolare trafic.ro

Unele destinatii si-au castigat pe nedrept celebritatea, dar inca atrag mii de turisti si odata cu ei foarte multi bani.

Calatorim in toate colturile lumii, vrajiti de miturile care s-au format in jurul unor locuri, doar pentru a descoperi, când ajungem acolo, ca nu au prea multe de oferit. Mai mult, dezamagirea e pe masura aateptarilor.

Iata un top al celor mai mari capcane turistice din lume. Puteti insa incerca sa vedeti alternativele lor. Adesea sunt cu mult mai interesante.

Stonehenge, Anglia

Aceasta construcţie de pietre misterioasă a fost descrisă ca mistică şi magică. Dar ceea ce nu vezi în imaginile care circula pe Internet sau în vederi este că Stonehenge este situată între două drumuri foarte aglomerate. În plus, trebuie să ştii că nici măcar nu ai voie să te apropii de pietre.

Vei plăti o taxă de intrare, bineînţeles, însă vei putea privi locul doar de la departare. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că turiştii obişnuiau să ia mici bucăţi din piatra antică pe post de suveniruri.

Alternativa: Avebury, un întreg oraş prins într-un cerc de piatră. Se află la aproximativ 40 de kilometri de Stonehenge.

 

Piramidele de la Giza Necropolis, Egipt

Dacă te aştepţi la o călătorie liniştită în deşertul pustiu pentru a vedea aceasta celebra minune a lumii, mai gândeşte-te o data. Situate într-o suburbie nu departe de centrul oraşului Cairo, piramidele sunt vecine cu localuri Pizza Hut, KFC şi cu foarte mult gunoi.

În plus, pregăteşte-te să fii înconjurat de cei mai agresivi localnici din lume – unii dintre ei sar pur şi simplu după tine în taxi, pentru a te convinge să plăteşti o tură cu cămila. De asemenea, nu poţi atinge Sfinxul, nu te poţi urca pe piramide.

Alternativa: Piramidele de la Dahshur, un loc mai puţin aglomerat şi mai puţin stresant.

Turnul înclinat din Pisa, Italia

În afara de fotografiile obligatorii – împingând turnul – nu prea mai ai ce să faci aici. Exceptând poate să te fereşti de hăituiala vânzătorilor ambulanţi care îşi fac veacul aici. În plus, este o călătorie lungă, în special dacă vii aici dinspre Roma doar ca să vezi acest turn.

Alternativa: Domul din Pisa, o catedrala romanica plină de artă. Îţi va oferi mai multe de făcut decât să te holbezi la turn şi să aştepţi să cadă.

Ceasul astronomic din Praga

Sigur, este cel mai vechi ceas astronomic funcţional din lume. Dar poate că viziunea ta de petrecere a unor momente speciale în vacanţă nu include holbatul la un ceas gigantic cu cuc – chiar dacă e glorificat – în timp ce eşti înghiontit de alţi turişti.

În cazul în care chiar îţi doreşti să îl vezi, asigura-te să ajungi acolo în momentul începerii spectacolului, adică la ora fixă. Aşa, n-o să iroseşti 50 de minute doar privind în sus la ceas şi asteptând să îţi arate ce ştie să facă.

Alternativa: Mergi la Muzeul d’Orsay din Paris, care găzduieşte o colecţie mare de ceasuri, adunată într-o staţie de tren specială, convertită în muzeu.

Vezi si alte capcane ale destinatiilor turistice.


Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: