2 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERTop destinatii romantice pentru Ziua Indragostitilor

Top destinatii romantice pentru Ziua Indragostitilor

Indiferent ce zi alegeţi să serbaţi – 14 sau 24 – să ştiţi că nu există scăpare: luna februarie de o bună bucată de vreme a ieşit în evidenţă ca una a întrăgostiţilor! Indiferent de buget, alegerile cresc întotdeauna dificultatea deciziilor astfel încât totul să fie special.

Dacă vă gândiţi un citybreak am putea să vă sugerăm câteva lucruri puţin altfel decât reţetele clasice. În fond vreţi să fiţi voi doi şi nu voi doi şi o hoardă de alţii care vor exact acelaşi lucru în aceleaşi restaurante şi în aceleaşi locuri pe care vreţi să le vedeţi.

Aşadar vom elimina Parisul – oraşul îndrăgostiţilor; Veneţia – orasul îndrăgostiţilor; Praga – mai nou, şi ea un oraş al îndrăgostiţilor; Viena cea romantică, oraş numai bun pentru îndrăgostiţi şi tot aşa… clişee, clişee, clişee! Vom alege nişte oraşe ceva mai mici – poate chiar nişte sate liniştite, sau niste insuliţe izolate… suna bine, nu? Sau nişte staţiuni, dacă vreţi ceva mai multă forfotă în jur… bine, vă mai găndiţi dacă vreţi linişte şi izolare sau agitaţie veselă, discutaţi între voi şi vă hotărâţi. Până una alta, uite, câteva propuneri care sper să va inspire.

Paphos, Cipru

Un orasel la mal de mare, frumos cum numai oraselele vechi de pe malul Mediteranei pot fi. In apropiere de Paphos, spune mitul grecesc, s-a nascut zeita frumusetii si a dragostei, Afrodita.

Pentru cei carora le plac antichitatile, Paphos are, in primul rand, un mare parc arheologic in care se gasesc: vestigii ale unor vile romane cu mozaicuri splendide (“Casa lui Tezeu”, Casa lui Dionysos”), Odeon – un amfiteatru grecesc in care au loc, uneori, spectacole de muzica sau teatru; Mormintele Regilor – o necropola a clasei nobiliare, datand din secolul al IV-lea s.a.

Pentru cei dornici de distractii si confort in spirit modern, exista hoteluri elegante si un parc acvatic mare si frumos.

Iar pentru indragostiti, exista o multime de poteci si alei de-a lungul tarmului, cu privelisti minunate asupra marii si asupra naturii mediteraneene, numai bune pentru plimbari romantice in zori sau la asfintit, in chip de cult modern al Afroditei.

Hvar & comp., Croaţia

Cine zice ca pentru a gasi o mica insula nelocuita trebuie sa te duci la cine stie ce capat exotic al lumii? Numai cei care nu stiu ca si in Europa gasesti asa ceva… daca stii unde sa cauti. De pilda, in jurul insulei Hvar.

Hvar e o insula in Marea Adriatica, o insula mediteraneana surprinzator de verde si fertila, bogata in izvoare si paduri. Are si orasele placute, vechi, cu strazi inguste si tihnite; are si privelisti spectaculoase, si plaje frumoase, si hoteluri bune, dar are, mai cu seama – parca special pentru indragostiti -, cateva insulite imprejur, nelocuite, numai bune pentru excursii in doi.

Pornind de la Hvar, cu o barca-taximetru si un cos cu bunatati, puteti ajunge la o mica insula precum Jerolim ori Stipanska, unde sa stati pana la apusul soarelui, facand baie, plaja, un picnic tihnit si tot ce va mai trece prin cap. Nici nu-i nevoie sa va luati costume de baie: pe insulele astea, nudismul e la ordinea zilei.

CONTINUAREA AICI!

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: