Iata o noua reteta delicioasa, prezentata in cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – Tochitura cu mamaliguta.
Ingrediente:
- Carnati de porc
- Carne de vita si de porc
- Vin alb
- Suc de rosii
- Ulei
- 2 cepe
- 1 capatana de usturoi
- Cimbru
- Sare
- Piper
- Foi de dafin
- Malai
- Patrunjel
Mod de preparare:
- Carnea de vita se fasoneaza si se taie suvite subtiri. Se pune intr-o cratita cu putin ulei. Focul trebuie sa fie mai puternic la inceput, iar apoi, cand se incinge bine, se face mai mic.
- Carnea de porc se fasoneaza si ea, se taie cubulete si se adauga peste carnea de vitel.
- Carnatii se taie felii si se adauga peste restul ingredientelor. Se condimenteaza cu sare si piper.
- Se adauga un pahar de vin si cimbru.
- Sase catei de usturoi se curata si se toaca marunt
- Tochitura se lasa la foc mic, apoi se adauga sucul de rosii, usturoiul si o foaie de dafin si se lasa sa scada sosul.
- Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare si o lingura de malai presarata. Cand fierbe apa, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca cu telul.
- Cand carnea este gata, tochitura se monteaza pe farfurie alaturi de mamaliga.