19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEToate motivele pentru care barbatii se schimba dupa ce devin tati. Uite...

Toate motivele pentru care barbatii se schimba dupa ce devin tati. Uite cum sunt afectati dupa ce devin parinti

Inrolare trafic.ro

Barbatii care devin tati pentru prima data tind sa evite infractiunile si consumul de alcool si tutun. Practic, paternitatea ii poate schimba in bine, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Oregon State University.

„Acest studiu arata ca paternitatea poate fi o experienta care transforma chiar si un barbat care obisnuieste sa adopte comportamente foarte riscante”, a declarat David Kerr, coordonatorul studiului.

Concluziile au fost formulate pe baza unui studiu desfasurat pe parcursul a 19 ani, la care au participat peste 200 de baieti si barbati cu varstele cuprinse in intervalul 12-31 de ani. Cercetatorii din Oregon au monitorizat felul in care comportamentul antisocial al participantilor s-a modificat de-a lungul anilor.

30 de ani, varsta perfecta pentru a deveni tata

Studiul, publicat in Journal of Marriage and Family, a evidentiat faptul ca barbatii care au devenit parinti in jurul varstei de 30 de ani sunt mai dispusi sa renunte la alegerile negative din stilul lor de viata, in comparatie cu barbatii care au devenit parinti la o varsta mai tanara.

Multi renunta sa mai fumeze in casa

O alta cercetare realizata de University of Warwick a analizat comportamentul barbatilor fumatori care au devenit parinti.

Dintr-un esantion de 286 de fumatori ai caror copii aveau varste cuprinse in intervalul 8-14 saptamani, mai putin de 20% dintre ei au incercat sa renunte la fumat si doar 4% dintre respondenti au reusit acest lucru, dupa nasterea bebelusilor lor.

In schimb, 78% dintre respondenti au incercat, iar 60% au reusit sa renunte la a mai fuma in interiorul locuintelor lor.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: