28 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEFarfuria care te opreste din mancat

Farfuria care te opreste din mancat

Tweet

Autoritatile din domeniul sanatatii au descoperit o noua arma eficienta impotriva obezitatii.

O farfurie vorbitoare, ce ii indeamna pe pacientii obezi care o folosesc sa manance mai incet, s-a dovedit a fi eficienta in lupta cu kilogramele, fiind inclusa deja de autoritatile din domeniul Sanatatii din Marea Britanie intr-un studiu contra obezitatii.

Acest dispozitiv numit mandometru, creat de o companie suedeza, costa 1.750 de euro si spune fraze precum:

– Te rog, mananca mai incet!

– Nu te-ai saturat inca?

Mandometrul monitorizeaza cantitatea de mancare care dispare din farfurie, dar si viteza cu care mananca persoana din fata sa, informeaza express.co.uk.

Dispozitivul a fost deja adoptat de reprezentantii National Institutes of Health din Marea Britanie, care l-au inclus intr-un studiu contra obezitatii.

Potrivit Daily Mail, dispozitivul este format din doua parti – un cantar plasat sub farfuria obisnuita si un mic ecran de computer care arata un grafic ce fluctueaza in functie de felul in care mananca pacientul.

Linia rosie de pe ecran arata viteza cu care mananca pacientul, iar linia albastra indica viteza considerata corecta si sanatoasa.

Daca utilizatorul mananca prea repede si prea mult, linia rosie se indeparteaza de linia albastra, avertizandu-l pe pacient sa manance mai rar.

Daca deviatia dintre cele doua linii atinge un nivel prea mare, o voce computerizata il avertizeaza, sonor, pe pacient.

Dispozitivul este deja testat in Marea Britanie, intr-un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Bristol, pe un esantion de 600 de familii. Fiecare dintre aceste familii include un parinte si un copil obez.

Un studiu anterior a evidentiat faptul ca pacientii tineri au mancat cu 15% mai putin dupa ce au folosit farfuria vorbitoare.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: