22 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATETipuri de chisturi ovariene si cat de periculoase sunt

Tipuri de chisturi ovariene si cat de periculoase sunt

Chisturile sunt saculete cu lichid care se pot forma in diferite parti ale corpului. Chisturile ovariene sunt in principiu chisturi prezente in ovare.

Majoritatea femeilor au chisturi ovariene la un moment dat in viata lor. Aceste chisturi nu reprezinta, de obicei, nicio amenintare pentru sanatate si nu prezinta niciun fel de disconfort. Cu toate acestea, situatia difera de la caz la caz.

Exista acele cazuri speciale in care apar complicatii si se dovedesc a fi o durere de cap. Majoritatea chisturilor ovariene dispar, de obicei, doar lasandu-le in pace. Cea mai buna modalitate de a afla daca aveti chisturi ovariene este sa mergeti la doctor si sa va faceti o ecografie. Exista diverse motive pentru care pot aparea. Iata cateva tipuri de chisturi ovariene.

– Chisturile functionale, acestea apar in timpul perioadei de ovulatie a unei femei, chisturile tind sa se formeze atunci cand ovulul nu este eliberat sau foliculul ovulului nu se dizolva odata ce ovulul este eliberat. La fel ca toate celelalte chisturi, acest lucru nu face rau, dar cand devine prea mare si erupe, duce la sangerari si durere.

– Ovarele polichistice, acestea apar de obicei atunci cand foliculii in care ouale mature nu reusesc sa se deschida. Acest lucru determina formarea chistului. Acest chist poate fi abordat si ca sindrom ovarian polichistic.

Citeste si:  Cele mai periculoase lucruri pentru animalul tau de companie ce se gasesc in casa

– Chistodenom. Fiind umplut cu lichid, acest chist se formeaze din celulele de la suprafata ovarului.

– Chist dermoid. Acesta are legatura cu dintii, pielea si parul. De asemenea este similar cu chisturile umplute cu lichid.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: