28 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăPROMOTips&tricks: ce variante ai la dispoziție când ai nevoie de un aparat...

Tips&tricks: ce variante ai la dispoziție când ai nevoie de un aparat dentar?

Îți dorești să te bucuri din nou de o dantură frumoasă, sănătoasă și perfect aliniată? Dacă, fie din motive genetice, fie pentru că ai suferit un accident, ți-ai deformat dantura, iar acum vrei să corectezi această problemă, ai la dispoziție posibilitatea de a investi într-un aparat dentar.

Este vorba despre un dispozitiv medical stomatologic modern, cu ajutorul căruia îți recâștigi încrederea de sine, poți articula cuvintele corect din nou și, totodată, te bucuri de un aspect estetic plăcut. Iată mai multe informații despre un aparat dentar.

Aparat dentar – când ai nevoie de unul?

Pentru a înțelege mai bine care sunt momentele în care este recomandat să porți un aparat dentar, ia în considerare următoarele situații:

  • ai dinți înghesuiți ori distanțe între dinți;
  • vrei să îți corectezi mușcătura;
  • vrei să poți articula din nou în mod corect toate cuvintele;
  • vrei să zâmbești nestingherit, fără a te feri atunci când ești în grup;
  • ai nevoie de un aparat în gaza preliminară a unui tratament ortodontic mai complex;
  • poți să porți aparatul post-tratament, pentru a prveni recidivele.

Toate acestea sunt situații în care ai nevoie de ajutor specializat, pentru a obține rezultatele dorite.

Ce tipuri de aparate ai la dispoziție?

În funcție de materialele din care sunt realizate, dar și de modul în care le poți purta, aparatele dentare sunt împărțite astfel:

  • fixe – sunt aparatele cele mai comune de pe piață, fiind realizate din materiale metalice sau ceramice. Aceste dispozitive sunt realizate din brackeți, care se aplică pe suprafața dinților ori a arcurilor și care acționează asupra danturii tale cu o forță suficient de mare, astfel încât să îți redobândești forma dinților
  • invizibile – sunt mult mai discrete decât cele fixe, pentru că sunt realizate din plastic transparent. Dacă îți dorești un aspect cât mai natural, chiar și în timpul tratamentului ortodontic, un astfel de aparat este ideal pentru tine
  • linguale – nu sunt deloc vizibile, pentru că se aplică în partea inferioară a dinților. Cu toate acestea, în timp îți vei corecta poziția danturii, așa cum îți doreai
  • mobile – sunt aparatele potrivite pentru probleme de sănătate minore, fie că este vorba despre spații interdentare foarte mici sau de alte tipuri de probleme ortodontice.
Citeste si:  Beneficiile uleiului de masline. Ce efect are asupra corpului tau

De preferat este să alegi aparatul dentar potrivit numai după un consult detaliat din partea unui specialist în domeniu. În același timp, este bine să te gândești la rezultatele pe care le obții din punct de vedere tehnic întâi, iar apoi din punct de vedere estetic.

Ce avantaje îți asigură un dispozitiv medical modern?

Pe lângă faptul că un aparat dentar te ajută să îți redobândești aspectul estetic, este important să iei în calcul și faptul că datorită acestui dispozitiv medical poți mușca din nou în mod corect, indiferent de alimentele pe care le consumi. De asemenea, aparatul dentar îți oferă șansa să zâmbești din nou larg, indifernet unde te-ai afla, ceea ce înseamnă că vei avea mai multă încredere în forțele proprii.

Pentru câtă vreme trebuie să porți aparatul?

Totul depinde de modul în care organismul tău reacționează. Pentru a ține tratamentul sub observație, recomandat este să mergi periodic la medicul stomatolog. În funcție de rezultatele pe care acesta le vede, îți va transmite când este momentul oportun pentru a îndepărta aparatul dentar. În general, un astfel de tratament durează între câteva luni și 2 ani.

Un cabinet stomatologic de încredere îți oferă o gamă largă de servicii medicale, cu ajutorul cărora poți zâmbi nestingherit. Aici îți poți pune un implant dentar, dacă este cazul sau unde poți să îndepărtezi cariile sau să îți corectezi poziția dinților.

Citeste si:  Creierul uman descifreaza automat coduri! Iata cum!

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: