2 iunie , 2023
AcasăCELEBRITATITina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

chilipirul-zilei.ro/

Lumina muzicii s-a stins cu plecarea Tinei Turner, în data de 24 mai. La venerabila vârstă de 83 de ani, celebra artistă a încetat din viață în Elveția, unde își stablise reședința alături de soțul său.

Conform declarației purtătorului de cuvânt al artistei, Tina Turner și-a dat ultima suflare în locuința sa din Küsnacht, lângă Zurich, după o luptă îndelungată cu boala.

Tina Turner, o legendă a muzicii a părăsit lumea la vârsta de 83 de ani

Artista, ce și-a pus amprenta pe scena muzicală încă din anii 1950, la începutul erei rock and roll, a devenit rapid un fenomen mondial.

Botezată ca Regina rock and roll-ului, Tina a fost diagnosticaă cu cancer intestinal în 2016, iar în anul următor a trecut printr-un transplant de rinichi, conform The Guardian.

„Regina Rock and Roll-ului, Tina Turner, ne-a părăsit la venerabila vârstă de 83 de ani, după o luptă îndelungată cu boala, în reședința sa din Kusnacht, aproape de Zurich, Elveția. Prin plecarea sa, lumea muzicii a pierdut o adevărată legendă și un exemplu de urmat”, a declarat reprezentantul Tinei.

O scurtă incursiune în viața Tinei Turner

Născută pe 26 noiembrie 1939 în Nutbush, Tennessee, sub numele real Anna Mae Bullock, Tina Turner și-a început traseul muzical în corul bisericii locale, iar în perioada adolescenței a făcut cunoștință cu Ike Truner.

Inițial, Ike a respins propunerea Tinei de a se alătura formației sale, până când a avut ocazia să o audă interpretând o variantă a melodiei „You Know I Love You” de la BB King într-un show Kings of Rythm.

Recunoscând talentul vocal extraordinar al Tinei, Ike i-a atribuit numele de scenă Tina Turner, pe care l-a și înregistrat, anticipând eventualitatea unei despărțiri și nevoia de a o înlocui în show-urile sale. Din păcate, relația dintre ei a devenit rapid abuzivă. În momentul în care Tina a încercat să se desprindă din grup, confruntându-se cu comportamentul violent al lui Ike, acesta a agresat-o fizic.

În biografia sa din 2018, „My Love Story”, Tina scria: „Relația mea cu Ike a fost sortită eșecului din momentul în care și-a dat seama că voi deveni sursa sa de venit”.

Tina Turner s-a retras din muzică în 2000, la un an de la lansarea ultimului ei album solo, Twenty Four Seven, deși a revenit pe scenă în 2008, cântând la premiile Grammy alături de Beyonce, și în cadrul unui turneu final care a marcat 50 de ani de carieră.

Trăind în Elveția alături de al doilea soț al ei, directorul muzical german Erwin Bach, cu care s-a căsătorit în iulie 2013, după 27 de ani de relație, Tina a renunțat la cetățenia americană în 2013 pentru a deveni cetățean elvețian.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.