Search for content, post, videos

Pregateste-te de iarna! Zacusca cu vinete, un preparat delicios, numai bun pentru zilele reci

Oficial, e toamna, asa ca daca nu ti-ai pregatit deja muraturile si preparatele pentru camara iti propunem sa gatesti zacusca de vinete, un preparat delicios, la indemana oricui.

Ingrediente necesare pentru zacusca cu vinete:

– doua kilograme de vinete
– 500 de grame de gogosari
– 500 de grame de ceapa
– un litru de suc de rosii
– 350 ml de ulei
– o lingura de zahar
– sare
– piper
– foi de dafin

Mod de preparare:

Jumatate din cantitatea de vinete se pune la copt cu jumatate din cantitatea de gogosari, iar restul se taie cubulete, ca si ceapa.

Se curata de pielita arsa vinetele si gogosarii, dupa care se toaca marunt ori se mixeaza.

Citeste si: Laura Cosoi te invata cum sa gatesti salata de sfecla rosie cu smochine! Pur si simplu iti lingi degetele de placere!

Intre timp, se pune la calit in ulei ceapa taiata cubulete, iar cand a devenit sticloasa se pun si cubuletele de vinete si de gogosari crude, dupa care se lasa 15 minute la calit.
Se adauga apoi vinetele si gogosarii copti, se lasa 10 minute, se toarna sucul de rosii apoi se adauga zaharul, sarea, piperul si foile de dafin.

Se lasa la fiert circa 40 de minute, amestecand, pana ce este bine scazuta. Se pune apoi in borcane, care se inchid ermetic.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *