Daca nu mai stii ce sa gatesti si iti doresti sa te rasfeti cu un preparat gustos iti propunem sa optezi pentru tarta cu cascaval si legume pe care le poti carameliza in miere, pentru un gust delicios.
Ai nevoie de:
- 100 g unt
- 175 g faina
- 60 ml apa
- 50 g cascaval
- o vanata de marime medie
- doi ardei grasi
- doi catei de usturoi
- trei linguri de suc de lamaie
- trei linguri de miere de albine
- 50 g de branza feta
- 2 g de seminte de susan
- 4 linguri de lei de masline
- 1 lingurita de ierburi Provence
- 1 lingurita de marar
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati faina, apa si untul, dupa care adaugati cascavalul ras si framantati aluatul pana devine moale si nelipicios. Inveliti aluatul in folie alimentara si puneti-l in frigider pentru 30 minute.
Intr-o tigaie cu uleiul incins prajiti ardeiul si usturoiul taiate felii. Adaugati vanata taiata pai si lasati-le pentru cinci minute sa se inmoaie. Puneti amestecul la scurs, sa ramana fara excesul de ulei si suc.
Intr-o cratita puneti la foc mic mierea si sucul de lamaie. Fierbeti 5 minute, dupa care, intr-un bol amestecati legumele prajite cu ierburile Provence, mararul tocat marunt, branza taiata cubulete, sucul de lamaie cu mierea si o lingura de susan.
Impartiti aluatul in doua bucati. Intindeti prima bucata cu facaletul si transferati-o pe tava tapetata cu hartie de copt. Puneti umplutura. Acoperiti tarta cu cealalta bucata de aluat si lipiti marginile cu dintii unei furculite. Presarati tarta cu susan.
Coaceti tarta in cuptorul preincalzit la temperatura 210°C timp de 40 minute, iar mai apoi savurati cu placere.