Search for content, post, videos

Ce se intampla daca versi cafea! Superstitiile pe care trebuie sa le stii

Se spune ca nu este bine sa versi sare pentru ca te certi, insa romanii mai au si alte superstitii, intre care unele despre cafea, ce sunt pastrate inca din cele mai vechi timpuri.

Una dintre cele mai vechi superstitii despre cafea, ce exista nu doar la romani, ci si la alte popoare, spune ca daca versi cafea vei primi bani. In schimb, insa, daca atunci cand faci cafea, aceasta da pe afara cand fierbe inseamna ca vine o vreme ploiasa.

De asemenea, o alta superstitie spune ca in fiecare zi cand iti bei cafeaua trebuie sa folosesti aceeasi ceasca pentru a nu avea parte de necazuri. Ba mai mult, conform unei alte legende, ca sa va mearga bine e musai sa turnati cafeaua doar cu mana dreapta.

Finlandezii au, insa, o alta superstitie. Mai exact, ei cred ca persoanele care aduc cafea fierbinte va fi stapanit de manie. Grecii sunt de parere ca daca vei toasta cu o cafea vei avea parte de ghinion.

De cealalta parte, insa, oamenii care traiesc in Orientul Mijlociu cred ca varsatul cafelei adce noroc. La turci, insa, baietii care beau cafea sunt speriati ca nu mai apoi nu le va mai creste nici barba si nici mustata.

Daca vezi bule intr-o cafea, bea-o imediat, intrucat conform altor credinte vei avea noroc de bani si te vei imbogati.

Tu obisnuiesti sa bei cafea? Ai vreo superstitie de care tii cont?

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *