24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERTarg de Sfantul Dumitru la Muzeul Satului din Bucuresti

Targ de Sfantul Dumitru la Muzeul Satului din Bucuresti

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” va gazdui, in perioada 26 – 28 octombrie, Targul de Sfantul Dumitru.

Potrivit unui comunicat al muzeului transmis presei, la sfarsitul acestei saptamani, organizatorii le propun vizitatorilor iubitori de traditii un program care cuprinde ansambluri folclorice, tarafuri si solisti de muzicapopulararomaneascasi ale etniei bulgare, muzicade fanfara, muzica religioasa, onoruri militare in echipament de epoca, teatru, o expozitie de arta plastica, parada costumelor de inspiratie populara si, vineri, de la ora 14,00, o sezatoare.

Nu vor lipsi produsele traditionale – cozonaci, placinte, produse din carne, branzeturi, turtadulce, produsele bio – miere, fructe si legume, zacusca, dulceturi, care vor face deliciul celor trei zile de targ.  Mesteri populari veniti din toate zonele tarii vor fi prezenti cu obiecte care pot constitui un frumos cadou pentru cei dragi.

Pe 27 octombrie, ca urmare a colaborarii cu Ambasada Ciprului in Romania, muzeul va gazdui un moment de dans si de muzica religioasa sustinute de grupuri de artisti din Cipru.

Organizatorii oferaacces gratuit, pe bazade buletin, tuturor celor care poarta numele de Dumitru, Dumitra, pe 26 si 27 octombrie.

Deschiderea targului va avea loc vineri, la ora 12,00, sambata si duminica urmand sa fie deschis intre orele 9,00 si 18,00.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: