Această rețetă este tipică din regiunea Toscana și am învățat să o prepar de la Elena Guasti, o bună prietenă din Barberino Mugello care gătește divin.
Ingrediente pentru tagliatelle :
300 gr de făină
100 gr de făină din grâu dur
4 ouă
Sare
Punem făină pe suprafața de lucru și la mijloc facem o gaură în care rupem ouăle și punem sare. Frământăm până când obținem un aluat ușor de lucrat. Lăsăm să se odihnească câteva minute apoi întindem cu sucitorul o foaie subțire, rulăm și tăiem în tăieței de A½ cm lățime. Dacă avem mașină pentru paste făinoase italiane, va fi mai ușor.
Nu adăugăm niciodată apă la acest aluat de tăieței italian si calculam intotdeauna 1 ou si 100 gr de făina / persoană.
Ingrediente pentru sos :
500 gr de hribi proaspeți
2 căței de usturoi
A½ pahar de vin alb sec
1 lingură de pătrunjel verde tocat
100 ml de frișcă de gătit
Sare
Piper proaspăt măcinat
Ulei de măsline
Parmezan ras după gust
Curățăm hribii și îi feliem subțire, apoi îi punem cu ulei într-o tigaie largă, sărăm și piperăm. Acoperim și fierbem 5-6 minute după care stingem cu vin și fierbem la foc mare până când vinul nu se evaporă. Adăugăm frișca lichidă de gătit, lăsăm 2 minute și dăm la o parte. Între timp fierbem tagliatellele în apa sărată timp de 4-5 minute, trebuie să fie încă tari sau cum se spune în limba italiană aaal denteaa. Le scurgem și le amestecăm cu sosul de hribi. Presărăm cu parmezan și servim. Nu clătim niciodată pastele făinoase la rețetele italiane.