9 iunie , 2023
AcasăMAMICISugarii care consuma alimente solide cresc mai repede

Sugarii care consuma alimente solide cresc mai repede

spot_img
procosmetic.ro

Potrivit unui studiu recent, sugarii carora le este introdusa in dieta mancarea solida de timpuriu, au tendinta sa castige in grutate mai mult in primul an.

Asa ca, micutii crescuti cu lapte formula, pana in varsta de 4 luni, vor deveni mai maricei in primul an, fata de cei care sunt hraniti numai cu lapte. Cu toate acestea, varsta la care copiii au consumat alimente solide nu a parut sa le influenteze cresterea pe termen lung.

Nu este vorba despre cat de repede cresc, ci daca copiii sunt susceptibili la a fi supraponderali, a declarat Dr. Berthold Koletzko, co-autorul studiului la Spitalul de copii Dr. von Hauner din Munchen, Germania. Iar copiii nu sunt mai susceptibil la obezitate daca primesc alimente solide inainte de varsta de 2 ani, a mai adaugat Berthold.

Pentru studiu au fost analizati 700 sugari Europeni timp de doi ani. Sugarii intre 2.5 si 3 kg crescuti cu lapte formula au primit alimente solide imediat dupa varsta de trei luni, intre trei si patru luni, intre patru si cinci luni, sase luni sau mai tarziu. Bebelusii care au inceput sa manance alimente solide la trei luni cantaresc mai putin, dar i-au ajuns din urma cu succes pe cei care au inceput alimentatia solida la 6 luni, crescand mai lent. Dupa doi ani, nu au existat diferente intre grupuri, la greutate sau lungime.

 

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.