24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIAutismul, riscul la care iti expui copilul daca nasti dupa 35 de...

Autismul, riscul la care iti expui copilul daca nasti dupa 35 de ani

Din punct de vedere biologic, corpul unei femei este potrivit pentru a concepe, dezvolta si naste un copil intre 20 si 30 de ani, varsta ideala situandu-se undeva la mijloc.

Nasterile dupa varsta de 35 de ani au grad de risc mai ridicat, unul dintre pericole putandu-se rasfrange asupra copilul aproape tot restul vietii, daca nu este depistat la timp.

Oamenii de stiinta de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia) si de la Kings College din Londra (Marea Britanie) au descoperit ca femeile care nasc dupa 35 de ani prezinta riscuri mai mari de a aduce pe lume copii autist. Aceasta probabilitate este sensibil crescuta fata de femeile mai tinere, mai ales fata de cele de 20 de ani, la care riscul este cel mai scazut.

La aceasta concluzie au ajuns dupa ce au analizat mai multe studii efectuate la nivel international, la care au fost analizate 25.000 de nasteri ale copiiilor afectati de tulburari din spectrul autist (TSA), compativ cu 9 milioane de nasteri cu copii sanatosi.

Desi oamenii de stiinta nu au putut indica exact cauzele, ei au stabilit ca alterarile genetice care intervin pe parcursul inaintarii in varsta, precum si factorii din mediu, care includ consumul de alcool si fumatul, pot crea conditiile necesare dezvoltarii unui copil autist.

Mai mult de atat, dupa nastere si in primii ani de viata, este esential ca diagnosticul de tulburare din spectrul autist sa fie corect pus. Diagnosticarea bolii este cu atat mai importanta cu cat primii ani sunt cei mai importanti pentru a depasi afectiune si pentru ca micutul sa se dezvolte normal din punct de vedere mintal. Cum micutii nu pot spune ce au, depinde de parinti sa identifice posibilele probleme de sanatate.

Asadar, mama si tatal trebuie sa se informeze in acest sens si sa afle care sunt semnele autismului la bebelusi:

zambeste rar, nearatandu-se bucuros nici cand isi vede parintii intorcandu-se de la serviciu, dupa o zi de stat plecati
incepe tarziu sa gangureasca si oricum o face mai rar decat alti copii
nu raspunde mereu cand este strigat, ba dimpotriva, se intampla rar. Problema se agraveaza intre 6 si 12 luni
nu se uita la oameni, evita contactul vizual si nici nu comunica prin gesturi
nu se arata interesat de atentia parintilor

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: