24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEStudiu alarmant: Daca iti verifici telefonul pe timpul noptii poti orbi

Studiu alarmant: Daca iti verifici telefonul pe timpul noptii poti orbi

Smartphone-urile sunt una dintre cele mai importante inventii ale secolului XXI. Nu incape indoiala ca ne-au schimbat viata in multe feluri.

Din pacate, acestea vin si cu efecte negative. Exista un numar de studii care arata cum telefoanele performante pot duce la depresie sau durere cronica. Cea mai noua consecinta este orbirea temporara.

Doua femei din Anglia au orbit dupa ce au folosit prea mult telefonul mobil, in mod special noaptea. Ambele femei au declarat ca intampina probleme cu vederea la un ochi, insa doar temporar.

Simptome
– orbesti doar la un ochi
– pierderea vederii este temporara si tine aproximativ 15 minute
– se intampla in general noaptea

Aceste doua femei au fost supuse mai multor teste, insa nu era detectata nicio problema. Dupa aceea au fost trimise la oftalmolog care a determinat ca problema tine de frecventa cu care isi verifica telefoanele.

1. Inainte de a merge la culcare iti verificau telefoanele.
2. Faceau acelasi lucru dupa ce se trezeau.
3. Stateau in pat pe o parte, un ochi fiind acoperit de perna sau inchis, iar celalalt ramanea deschis pentru a se uita la telefon.

Dupa aceea, ambele femei experimentau orbirea temporara a ochiului drept, ochiul pe care il foloseau pentru a se uita la telefon. La inceput li se intampla de 2-3 ori pe saptamana, insa devenise un obicei zilnic. Cand femeile au vorbit despre aceasta problema cu un oftalmolog din Londra, el si colegii lui au ajuns la concluzia ca lumina neuniforma care patrundea in ochiul deschis si cel inchis cauza orbirea.

Citeste si:  Barbatii cu cei mai frumosi ochi de la Hollywood

Ochiul nostru are capabilitatea de a se adapta la diferite lumini, insa atunci cand ne uitam cu un ochi la telefon si pe celalalt il tinem inchis, rezultatul poate sa pacaleasca ochiul deschis, facandu-l sa creada ca e orb.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: