30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERStiinta spune care este cea mai importanta trasatura a fetei si de...

Stiinta spune care este cea mai importanta trasatura a fetei si de ce

Multe persoane ar spune ca cea mai importanta trasatura a fetei ar fi ochii, sau buzele sau nasul, insa s-a dovedit stiintific ca nu acestea sunt, in realitatea, ce mai importanta trasatura a fetei!

Cea mai mare „valoare” pentru chip o detine sprancenele! Practic, cea mai importanta trasatura a fetei consta in sprancene, nu in ochi, buze, nas, pometi, etc.

Dincolo de functia sprancenelor (dar a genelor) de a feri ochii de praf, transpiratie/ploaie, acestea au cel mai mare aport in recunoasterea faciala, dar si in expresivitatea chipului, arata concluziile unei cercetari stiintifice realizate la Universitatea din Lethbridge (Canada). Practic, oamenii de stiinta au prezentat unui grup de voluntari doua randuri de fotografii cu 25 celebritati. In prima serie de fotografii, celebritatilor le lipseau ochii, in timp ce in al doilea rand acestora le erau ascunse sprancenele. Voluntarii participanti la studiu au reusit sa identifice mai multe celebritati din pozele in care acestora le erau acoperiti ochii decat din pozele in care vedetele aveau acoperite sprancenele.

Concluzia: sprancenele au un impact vizual mult mai mare in ceea ce priveste recunoasterea faciala si expresivitatea specifica fiecarui chip decat ochii.

Medicul Jean Carruthers, profesor doctor in oftalmologie la Universitatea British Columbia (Canada), sustine ca, involuntar, toate persoanele se uita, au privirea atrasa de sprancenele celor cu care interactioneaza sau pe langa care trec pur si simplu pe strada.

Citeste si:  5 utilizari ale uleiului de cocos in gospodarie pe care nu le stiai

Fara sa ne dam seama, sprancene spun mai multe lucruri despre noi, ca oameni, decat alta parte a chipului. Nu-i de mirare ca exista o intreaga industrie pentru infrumusetarea sprancenelor, bineinteles, in conformitate cu standardele de frumusete ale epocii, de la pensat, la colorat, la tatuat si la numeroase tratamente speciale, atrage atenmtia si Javid Sadr, profesor de psihologie Universitatea din Lethbridge.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: