23 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERStarbucks a recunoscut: Serveste cafea cu spuma de insecte

Starbucks a recunoscut: Serveste cafea cu spuma de insecte

Tweet

Un sortiment de cafea produs del Starbucks contine un ingredient mai putin obisnuit: insecte pisate.

Gigantul American al cafenelelor, Starbucks, a admis ca foloseste un ingredient mai putin obisnuit pentru populara sa bautura Frappuccino de Capsuni (foto mijloc).

Crema roz introdusa in bautura este realizata inclusiv din insecte pisate. intr-o declaratie de presa a Starbucks, compania a recunoscut ca foloseste exctract cochineal pe post de colorant.

Cu toate acestea, nu se rusineaza de acest ingredient mai putin obisnuit, deoarece sustin ca totul este natural si evita astfel colorantii artificiali. De altfel, exctractul insectelor cochineale este folosit la branzeturi, bauturi alcoolice si altele pe post de colorant.

Insecte sud-americane

Gandacii sunt colectati din Mexic si din America de Sud, sunt deshidratati si apoi sunt pisati si introdusi in bautura care are ca ingredient principal laptele.

La Starbucks, incercam sa folosim produse care sunt potrivite unor diete diverse. Chiar daca nu este un produs vegetarian, ne ajuta sa evitam colorantii artificiali, au declarat reprezentantii cafenelei.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat totusi ca extractul cochineal ar putea cauza astmul. De asemenea, ar putea provoca reactii alergice. In plus, vegetarienii s-ar putea sa nu fie multumiti de faptul ca bautura lor favorita ar contine insecte pisate. 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: