4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATESportul, medicament pentru creier. Ce fel iti afecteaza mintea

Sportul, medicament pentru creier. Ce fel iti afecteaza mintea

Nu stiu cati dintre noi stim ca activitatea cerebrala este stimulata de activitatea fizica a fiecaruia dintre noi. Sportul este cu siguranta medicament pentru creier si nu numai.

 

Cu ajutorul sportului stimulam tot organismul, intarim oasele, musculatura, sistemul imunitar, intr-un cuvant sanatatea. Activitatea cerebrala este cu mult mai pusa in miscare atunci cand o persoana obisnuieste sa faca sport decat o persoana care nu face sport deloc.

 

Prin sport si o dieta sanatoasa se elibereaza si serotonina numit de popor si hormon al fericirii. Activitatea fizica intensa pune tot corpul in miscare, stimuland activitatea cerebrala, circulatia sangelui corecta si intarirea sistemului imunitar.

 

O persoana care face sport zilnic este mult mai sanatoasa decat o persoana sedentara. Partidele de sex sunt mult mai intense si mult mai bune al persoanelor care fac sport regulat fata de persoanele sedentare.

 

Sportul ajuta creierul, lucru pentru care o persoana care obisnuieste sa faca sport regulat se poate concentra mai bine si mai mult, gandeste mai limpede, are idei mult mai bune si este mult mai buna in cariera decat o persoana sedentara. Sportul ajuta si pentru un somn bun si linistit.

 

S-a demonstrat ca persoanele sedentare sunt cele care sunt cel mai afectate de insomnii si alte probleme ale somnului, fata de persoanele care fac sport regulat. Sportul ajuta si la fixarea vitaminelor in oase si organism.

 

Citeste si:  Ce poti pati daca iei medicamente dupa ureche

Tocmai de aceea aducand aportul necesar de vitamine si minerale organismului, sistemul imunitar va fi si el intarit, astfel bolile de sezon cum ar fi gripe, raceli si viroze, nu se vor atinge de organismul nostru.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: