Spaghetele sunt ideale pentru cina, acompaniate de masline negre si filete de ansoa. Felul de mancare pe care il prezentam astazi este foarte usor de pregatit.
Ingrediente pentru 4 portii
300 gr spaghete
150 mil ulei de masline
2 catei de usturoi
1 ardei iute (de preferinta rosu)
un ardei gras verde
o legatura de patrunjel
sare
Mod de preparare
Se pun la fiert 3 litri de apa cu o lingura de sare. Cand fierbe apa, se pun spaghetele si o lingura de ulei de masline si se lasa la foc mare 10 minute.
Intre timp, se curata si se taie usturoiul , setaie ardeiul iute in doua, se inlatura semintele si nervurile, apoi se taie marunt (daca ardeiul este uscat, se rupe in bucatele). Ardeiul gras se taie in doua, se inlatura membranele si semintele, apoi se taie felii egale.
Intr-o tigaie lata se pun 100 ml ulei de masline si se calesc usturoiul, ardeiul iute si ardeiul gras, timp de 5 mminute, trebuie sa mestecati des pentru ca legumele sa nu se faca maronii. Se ia tigaia de pe foc. Patrunjelul se spala apoi se toaca marunt si se adauga peste legume.
Cand sunt gata spaghetele se scurg si se pun intr-un castron cu cateva linguri de ulei. Se amesteca repede cu sosul din tigaie.
Spaghetele se servesc calde. Daca va place puteti presara pe ele parmezan ras.