Sucurile smoothie sunt o doză de energie la pahar: zeama din fructe și legume este plină de vitamine, minerale și substanțe-balast. Piureurile cremoase, spumoase și proaspete pot înlocui uneori o masă copioasă, dar grea.
Smoothie. Băuturi energizante cu fructe și legume
Ce se pune în pahar – Sucurile smoothie se prepară din mai multe fructe și legume sau dintr-un amestec al acestora. Smoothie este o băutură foarte sănătoasă, deoarece fructele și legumele întregi sunt pasate în stare crudă. Băuturile verzi conțin foarte multe substanțe vitale.
Amestecul potrivit – Nu există nicio regulă de bază care să stabilească clar care sunt ingredientele potrivite. Poți începe cu fructe dulci, după care poți experimenta combinații noi, cu legume. Ai grijă să nu pui multe legume cu un gust intens, cum este, de exemplu, tulpina de țelină.
Rafinare – Mai multă varietate? Variantele cu fructe pot fi îmbogățite cu lapte de migdale, iaurt, scorțișoară sau vanilie. Combinațiile picante conțin ghimbir sau ardei iute.
Smoothie de zmeură – Pentru 1 pahar: 1 măr se taie în patru și se scot toți sâmburii. Apoi miezul se taie cubulețe. Se pune într-un mixer cu 100 g zmeură și 10 cireșe (fără sâmburi) și se pasează. Eventual poți adăuga puțină apă.
Smoothie de afine și mere – Pentru 1 pahar: 120 g de afine se spală și se pasează cu 150 ml suc de mere (proaspăt presat) și 1 lingură de suc de lămâie, apoi amestecul se strecoară prin sită.
Smoothie de broccoli – Pentru 1 pahar: 50 g de spanac, 2 lăstari de mentă, 3-4 linguri de muguri de broccoli și puțină apă se pasează în mixer. Se adaugă 50 g de mazăre tânără, 1 măr, 1 kiwi și se pasează bine.
Top 6 ingrediente ideale pentru sucuri delicioase Grepfrut – Este ușor acrișor și crește conținutul de vitamina C din orice smoothie. Măr – Se armonizează cu multe fructe și legume, coaja conține substanțe bioactive. Banană – Sățioasă, dă o consistență cremoasă sucului. Este un bun calmant. Sfeclă roșie – Se folosesc atât rădăcina, cât și frunzele. Sfecla este foarte sănătoasă. Andivă – Substanțele amare întăresc imunitatea. Andivele detoxifiază și sunt aromate.
Spanac – Frunzele au un gust blând și sunt bogate în fier și vitaminele A și C.