20 martie , 2025

Ultimele articole

AcasăRETETESirop din fructe de soc si marile lui beneficii. Sfaturi si reteta

Sirop din fructe de soc si marile lui beneficii. Sfaturi si reteta

Neglijate și de multe ori ignorate, fructele de soc sunt un uriaș beneficiu pentru sănătate. Acestea se coc la începutul lui august și le poți culege până la începutul lui septembrie. Extrem de ușor de găsit – socul fiind o plantă sălbatică invazivă, care formează tufe mari și produce cantități impresionanate de fructe – boabele de soc sunt un dar pe care nu trebuie să-l ignori.

Ce beneficii aduc fructele de soc?

Extractele de fructe de soc sunt un puternic concurent al medicamentelor antivirale de ultimă generație, ajută la vindecarea majorității bolilor degenerative, la prevenirea cancerului, la combaterea tumorilor benigne, prelungesc tinerețea biologică. În cele ce urmează, ne propunem să facem o scurtă și foarte necesară sinteză despre utilizările acestei extraordinare plante, în tratarea și prevenirea bolilor.

Sucul realizat din fructe de șoc este un adevărat elixir pentru sănătate. Acestea conțin o concentraţie mare de antioxidanți care întăresc sistemul imunitar și previn apariția bolilor. De asemenea, neutralizează efectele negative pe care radicalii liberi le au asupra organismului. Sucul de fructe de soc contribuie la îmbunătățirea sistemului circulator, deoarece reduc colesterolul rău. Astfel, protejează împotriva bolilor cardiovasculare și menține inima tânăra.

Datorită conținutului bogat în vitamina A, sucul din fructe de soc contribuie la îmbunătățirea vederii și previn apariția bolilor oculare.

Citeste si:  5 reguli esentiale pentru prepararea ceaiului perfect

Sucul de soc preparat prin stoarcerea fructelor conține:

  • Vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C
  • Minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc
  • Antioxidanţi prețioși din categoria celor continuti de afine și de alte fructe de pădure

Beneficii demonstrate ale sucului de soc:

  • Fortifică sistemul imunitar
  • Previne apariția cancerului/potențează medicația citostatică
  • Protejează organismul împotriva bolilor
  • Scade colesterolul LDL
  • Previne apariția bolilor cardiovasculare
  • Îmbunătățește vederea
  • Previne apariția bolilor oculare degenerative

Remarcabilă este capacitatea antivirală și antigripală a fructelor de șoc, a siropului de soc și a altor preparate care conțin fructe de soc (tincturi sau dulceață). Substanțele conținute de fructele de soc blochează infectarea celulelor sănătoase de către virusurile gripale și, ca atare, stopează boala, atât în fazele incipiente, cât și în cele avansate. Acțiunea fructelor de soc este deocamdată unică în lume, nici un alt medicament de sinteză sau natural neajungând la asemenea performanțe. Preventiv, în timpul epidemiilor de gripă se fac cure de două săptămâni, timp în care se iau 2-3 linguri de sirop de soc.

Siropul din fructe de soc este un aliat în combaterea reumatismului și a bolilor renale, fiind un puternic detoxifiant. Acesta are capacitatea de a scădea concentrația de oxalați și scade pH-ul sangvin.

Cum prepari sucul din fructe de soc

Sucul de fructe de șoc se prepară relativ ușor. Ai nevoie de fructe bine coapte. Proporția ideală este de un kilogram de fructe la un kilogram de zahăr.

Citeste si:  Tarta cu iaurt si miere. Un desert pentru Paste

Spală bine fructele și strivește-le cât mai bine. Poți să folosești un blender, dar doar cu impulsuri scurte pentru a nu măcina sâmburii fructelor (pe care este bine să-i îndepărtăm). Fructele zdrobite, sucul și zahărul să pun împreună pe foc pentru circa 30 de minute, la foc mic după ce începe să fiarbă domol. Se dă deoparte și se adaugă sucul și coaja rasă de la două lămâi (neapărat bio). Ideal este să razi bine coaja lămâilor, iar fructul să-l zdrobești cu un blender. Toul se pune pune în sirop. Când s-a răcorit puțin, se strecoară prin sită. Sucul rezultat se pune din din nou pe foc să clocotească cinci minute și se pune fierbinte în sticle mici, care au fost sterlizate în cuptor. Sticlele trebuie să fie și ele fierbinți.

Se pun capacul și se lasă să se răcească lent.

Odată desfăcută o sticlă de sirop, aceastase păstrează la rece și se consumă în cel mult 4 zile.

Atenție! Fructele de soc pătează hainele. Ele colorează și mâinile în timpul preparării, dar petele dispar imediat cu apă și săpun.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: