24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERSingapore, vazut prin farfurie

Singapore, vazut prin farfurie

Cum spuneam și cu alte ocazii băcătăria unei regiuni sau a unei țări poate fi o veritabila carte de vizită pentru turiști.

Un loc este cu atât mai gustat cu cât cel care vine să îl vadă rămâne și cu ceva din gustul acelor locuri. Am ales pentru azi mâncare asiatică, mai exact deliciile pe care le găsești în Singapore.

Sa nu va mire dacă în Singapore veți auzi că bucătaria este o mândrie națională, iar mâncarea o veritabilă obsesie. Din discuțiile pe care le veți avea cu localnicii veți observa, de altfel, că schimbul de rețete sau impresii despre un anumit fel de mâncare sunt subiecte uzuale. Să nu va mire nici dacă veți găsi promovata bucătaria singaporeză in broșurile editate de Oficiul Național de Turism din aceasta țară, pe primul loc, alături de shopping. Doar dacă veți ajunge aici veți înțelege de ce se petrec toate acestea…

Bucătăria singaporeză este, în fapt, un mix al obiceiurilor culinare malaieziene, chinezești, indiene, indoneziene, arabe sau engleze, popoare cu o îndelungată tradiție în arta gătitului. Se stie ca musulmanii nu mănâncă porc, așa cum indienii nu mănâncă vită sau cum chinezii transforma în delicii culinare aproape orice se poate ingurgita. La o prima vedere, pare ca astfel de tabuuri nu ar putea fi niciodată alăturate. Și totuși, în Singapore acest lucru a fost posibil, iar rezultatul este unul mai mult decat spectaculos.

Continuarea pe Turismistoric.ro!

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: