19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATESimptome si cauzele limbii albe! Cum sa tratezi infectia acasa

Simptome si cauzele limbii albe! Cum sa tratezi infectia acasa

Poate fi insuportabila pentru unii si poate semnala o tulburare in mucoasa orala sau in organism. Urmatoarele sunt cauzele, semnele, simptomele si remediile pentru limba alba.

Cauze
Limba alba are multe cauze. Afectiunea rezulta din cresterea si umflarea papilelor. Aceasta afectiune se datoreaza depunerii bacteriilor acumulate, a resturilor si a celulelor moarte intre papilele marite si umflate.

Limba se inflameaza din cauza igienei orale slabe, a bolilor cardiace congenitale, a gurii uscate, a fumatului, a consumului de alcool, a respiratiei la nivelul gurii, a iritatiei cauzate de aparatele dentare, a dietei cu aport scazut de fibre si a febrei.

Semne si simptome
Limba alba este pur si simplu caracterizata prin albirea limbii. Se poate observa ca suprafata limbii este acoperita cu resturi si bacterii. Gura uscata este un simptom asociat, deoarece poate duce si la aceasta afectiune.

Petele albe sau petele de pe suprafata sunt atribuite iritatiilor, infectiilor sau inflamatiilor cronice ale suprafetei. Consultul medical este important daca va doare limba si sunteti ingrijorate de schimbarile limbii.

Remedii naturale

Sarea
Un remediu al limbii albe este sarea. Presarati sare pe limba si frecati usor cu o periuta de dinti timp de un minut, apoi clatiti cu apa calda. Faceti asta de doua ori pe zi pentru rezultate optime.

Citeste si:  Energizantele, ATÂT de PERICULOASE încât Comisia Europeană vrea să le interzică

Usturoi
Alt remediu pentru limba alba este usturoiul. Acesta are proprietati antifungice, fiind foarte eficient. Mancati un catel de usturoi pe zi.

Xylitol
Deoarece gura uscata este una dintre cauzele limbii albe, va puteti indrepta catre remedii care iti vor hidrata gura. Puteti aplica Xylitol pe un dinte sau pe gingii pentru a stimula glandele salivare sa produca saliva care va ameliora problema.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: