6 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăARTICOLESHAKSHUKA cu ardei roşu şi chimion Acest articol este proprietatea Ring...

SHAKSHUKA cu ardei roşu şi chimion Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul „ring”, iar pentru publicaţiile online – https://ziarulring.ro/stiri/culinar/258795/2015/SHAKSHUKA-cu-ardei-rosu-si-chimion

Este o mâncare cu origini tunisiene (acest popor african iubeşte ouăle în mâncare), dar a devenit extrem de populară şi în Israel, mai ales în Ierusalim, unde e vedeta tuturor restaurantelor, şi se consumă atât la micul dejun, cât şi la prânz.
Vă prezentăm, aşadar, astăzi o reţetă cu iz oriental care poate aduce un plus de savoare dimineţilor de vară. Încălziţi uleiul într-o tigaie aşezată pe foc mediu, apoi adăugaţi harissa, pasta de tomate, ardeii, chimionul, usturoiul şi o linguriţă rasă de sare. Amestecaţi din când în când în tigaie. După opt minute, ardeii fiind moi, e momentul să adăugaţi roşiile. În momentul primului clocot reduceţi flacăra, astfel încât mâncarea să fiarbă încet. După 10 minute, ar trebui ca în tigaie amestecul să se fi îngroşat destul de mult. Gustaţi din sos şi mai adăugaţi sare după gust.

CONTINUAREA AICI.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: