28 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMACHIAJSfaturi de machiaj pentru un look natural

Sfaturi de machiaj pentru un look natural

Subtilitatea și eleganța sunt cele mai bune atuuri ale unei femei. Machiajul natural, cu acel aspect de „abia trezită”, este foarte apreciat și poate părea simplu de realizat, însă implică multă tehnică și produse de calitate.

Specialiștii în domeniul beauty ne dezvăluie cele mai eficiente metode prin care putem obține un look natural, fără a recurge la machiajele încărcate. Sfaturile lor se concentrează pe îngrijirea pielii, alegerea și aplicarea corectă a produselor precum fondul de ten, blush-ul, mascara, rujul și pe modelele de machiaj care pun în evidență trăsăturile naturale ale fiecărei femei.

Îngrijirea pielii este primul pas și cel mai important în obținerea unui machiaj natural. Pielea trebuie să fie sănătoasă, hidratată și curată pentru a permite produselor de machiaj să se așeze uniform. În acest sens, specialiștii recomandă folosirea unui demachiant delicat, urmată de aplicarea unui tonic și a unei creme hidratante. Măștile faciale pot fi, de asemenea, de mare ajutor, acestea putând fi folosite în funcție de necesitățile specifice ale pielii.

Fondul de ten este un element esențial al machiajului natural, alegerea acestuia depinzând de nuanța și tipul de piele. Specialiștii sugerează folosirea unui fond de ten lichid, cu acoperire medie și finisare naturală. În plus, acesta trebuie să fie aplicat într-un strat subțire, cu ajutorul unui burete de machiaj, pentru a obține un aspect uniform și natural.

Citeste si:  OLAY Total Effects combate cele 7 semne ale imbatranirii pielii

Blush-ul este un alt produs esențial în crearea unui look natural. Acesta trebuie aplicat pe pomeți, într-un mod ușor și delicat, pentru a oferi un aspect proaspăt și sănătos. Nuanțele recomandate de specialiști sunt cele piersică sau roz pal, acestea fiind potrivite pentru majoritatea tonurilor de piele.

De asemenea, mascara este un must-have al oricărui machiaj, însă în cazul celui natural, specialiștii recomandă folosirea unei versiuni waterproof, care să reziste pe parcursul întregii zile. Mascara trebuie aplicată într-un strat subțire, pentru a evita formarea cocoloașelor și a oferi un aspect natural genelor.

Rujul este ultimul produs care trebuie luat în considerare pentru un machiaj natural. Specialiștii recomandă folosirea unui balsam de buze colorat sau a unui ruj în nuanțe naturale, precum nude sau roz pal. Acestea oferă buzelor o culoare subtilă, fără a le încărca.

Modelul de machiaj care pune în evidență trăsăturile naturale ale fiecărei femei este de asemenea important. Astfel, specialiștii recomandă accentuarea pomeților prin aplicarea unui iluminator în zona superioară a acestora, definirea sprâncenelor cu un creion sau o pudră într-o nuanță potrivită și sublinierea ochilor prin aplicarea unui contur subtil.

În final, specialiștii subliniază că machiajul natural nu este doar despre produse și tehnici de aplicare, ci și despre atitudine. O femeie care se simte bine în pielea ei va radia de frumusețe și naturalețe, indiferent de machiajul pe care îl poartă. Prin urmare, cel mai important sfat pe care îl oferă specialiștii este acela de a ne îngriji pielea și de a ne accepta așa cum suntem, cu bune și cu rele. Acesta este, în esență, secretul unui machiaj natural perfect.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: