16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICISfat pentru femeile gravide: previne autismul la copil cu acid folic

Sfat pentru femeile gravide: previne autismul la copil cu acid folic

Inrolare trafic.ro

Aportul de acid folic in timpul sarcinii este esential, mai ales in primele luni. Acidul folic, adica vitamina B9, ajuta ca scaderea riscului de autism la copil pana la jumatate.

Tulburarile de spectru autist sau autismul nu mai reprezinta ceva necunoscut in societatea contemporana, problema putand fi atenuata pana la normalitate daca este diagnoticata la timp.

Insa ideal este sa nu ajungi la tratament, ci sa previi. Desi cauzele autismului la copii nu sunt pe deplin cunoscute, oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia din New York au descoperit ca aportul de acid folic in timpul sarcinii, mai ales in primele luni, poate influenta riscul nasterii unui copil care sa fie diagnostica mai tarziu cu tulburari de spectru autist.

Riscul de autism la copil scade la jumatate daca mama ia cu regularitate acid folic, adica vitamina B9.

Cele mai bune rezultate in scaderea riscului au fost inregistrate la mamele care au luat acid folic cu patru saptamani inainte de conceptie si care au continuat sa ia acid folic in primele opt saptamani de sarcina.

Despre acidul folic:

– ajuta la construtia si repararea moleculelor ADN – cu alte cuvinte, poate preveni problemele de natura genetica atat la omul matur, cat si la fat in dezvoltare din burtica mamei

– o femeia gravida trebuie sa ia 0,4 miligrame de acid folic/vitamina B9 pe zi

– se gaseste sub forma de folati, prezenti in legumele cu frunz, de tipul salatei verzi, a spanacului sau a laptucilor, dar si in mazare, in oua, in ficat si in fasole.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: