1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERSfantul Ilie 2018! Rosteste aceasta rugaciune si vei avea parte de miracole...

Sfantul Ilie 2018! Rosteste aceasta rugaciune si vei avea parte de miracole in viata

Ziua de 20 iulie este importanta pentru crestini ortodocsi, intrucat este sarbatorit Sfantul Ilie, cunoscut ca fiind aducator de ploi, dupa ce, prin rugaciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel dupa trei ani si jumatate de seceta.

In ziua praznicului, toti care cred in puterea Sfantului Ilie, mare facator de minuni, invoca ajutorul lui: „Ne rugam tie, Sfant Ilie, cel care ai fost ridicat la cer intr-un car de foc, invrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului in timpul Schimbarii Lui la Fata, acum salasluind in lacasurile Raiului si stand in fata tronului Imparatului ceresc, auzi-ne pe noi, pacatosii si nevrednicii, care in ceasul acesta stam in fata sfintei tale icoane si cu umilinta alergam catre mijlocirea ta. Roaga-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, sa ne dea noua duhul pocaintei, al izbavirii de pacate, si cu Atotputernica Sa bunavointa sa ne ajute sa ne indepartam din calea pacatului, indrumandu-ne spre lucrul bun. Sa mijlocesti pentru noi Sfinte Ilie sa fim sanatosi, noi, copiii si parintii nostri. Sa ne ajuti sa fim de folos aproapelui nostru cand acesta este la ceas de boala, de cumpana sufleteasca si sufocat de datorii. Ne rugam tie, Prorocule Facator de Minuni, sa-i indepartezi din calea noastra si a familiei noastre, pe cei care nu tin seama de randuielile Sfintei Biserici si de poruncile Domnului. Amin!”.

Citeste si:  Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti de Sfanta Marie! Te va scapa din impas imediat

Sfantul Ilie, praznuit in fiecare an la 20 iulie, este o divinitate populara care a preluat numele de la Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul. marcheaza mijlocul verii pastorale. Oamenii credeau ca Sfantul Ilie aduce ploaia, furtunile si grindina si au legat de aceasta sarbatoare numeroase superstitii.

Ba mai mult, de Sfantul Ilie, oamenii obisnuiesc sa duca mere la biserica pentru a fi sfintite, crezandu-se ca in acest fel ele vor deveni ”mere de aur” pe lumea cealalta.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: