16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICISexul in timpul sarcinii. ce se face, ce nu se face si...

Sexul in timpul sarcinii. ce se face, ce nu se face si ce se intampla

Inrolare trafic.ro

Transformarile din perioada graviditatii  isi pot pune amprenta si asupra atitudinii pe care o ai fata de sex . Nu uita ca si partenerul tau experimenteaza sentimente contradictorii. Este foarte important sa discutati despre  ceea ce va framânta si, sa nu uitati de saruturi, imbratisari si sex.

Nu lasati loc inhibarii erotice, daca ai temeri sau idei preconcepute, renunta la ele. Iata cateva dintre cele mai frecvente intrebari legate de viata sexuala in timpul sarcinii!

Este riscant sa faci dragoste in perioada de sarcina?

Daca  sarcina decurge normal viata sexuala nu este interzisa. Exista totusi unele situatii cand se recomanda abstinenta.

Este libidoul femeii  mai scazut?

Daca la unele femei dorinta sexuala dispare, la altele se intensifica. De cele mai multe ori, din cauza schimbarilor hormonale, dorinta sexuala a gravidei oscileaza.

 

Este dureros actul sexual?

Poate fi  incomod, in niciun caz dureros, pe masura ce burtica creste. De aceea, este necesara adoptarea unor pozitii mai confortabile ,  important este sa evitati pozitiile care preseaza abdomenul si pe cele care presupun efort din partea mamei.

 

Poate fi afectat copilul?

Este aproape imposibil ca fatul sa fie afectat, pentru ca se afla la adapost in sacul amniotic. Foarte posibil sa simti miscarile copilului in timpul raportului sexual pentru ca orgasmul poate declansa contractii ale uterului.

Daca contractii devin regulate, trebuie sa iti consulti medicul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: