12 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE Semne care arata clar ca esti in pericol de infarct, la...

Semne care arata clar ca esti in pericol de infarct, la femei

Inrolare trafic.ro

Infarctul miocardic sau atacul de cord pot fi, sustin medicii, prevazute datorita unor semne car, desi sunt diferite de la barbati la femei, ar putea trage un semnalde alarma.

Asadar, felul in care corpul femeii se comporta si schimbarile pe care le suferaar putea denota ca acea semeie este in pericol de a face un ifnarct.

Asadar, iata o serie de semne care arata clar ca esti in pericol de infarct, la femei

Potrivit medicilor, peste 70% dintre femeile care sufera un atac de cord sufera de oboseala extrema. Mai precis, ele se simt brusc epuizate chiar si dupa cele mai mici eforturi

Un alt semn care ar trebui sa traga un semnal de alarma este greutatea de a adormi. Un studiu recent a concluzionat faptul ca peste jumatate dintre femeile care au suferit infarct miocardic au avut probleme mari cu o perioada inainte de atacul de cordin a adormi.

Alte semne ale atacului de cord sunt diversele puncte de durere situate de obicei in spate, la umar, la gat sau la ureche, in cazul femeilor. Totodata, durerile usoare ale gatului, maxilarului sau presiunea in stern sunt semne care prevestesc un atac de cord.

Unul dintre cele mai clare semne ale unui atac de cord iminent este respiratia ingreunata. Mai precis, majoritatea femeilor care au suferit un infarct au admis ca au avut dificultati in a respira inainte.

Alte semne care pot anunta un atac de cord sunt ametelile si greata, multe femei recunoscand ca au vomitat cu putin timp inainte sa sufere un infarct.

Totodata, un alt semn foarte clar care premediteaza un infarct este transpiratia brusca. Majoritatea femeilor care au suferit un infarct au inceput sa transpire deodata, sudoare rece. Totodata, peste 30% dintre femeile care au suferit un infarct au fost supuse unei perioade lungi de stres inainte.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: