Semne că ești disperată într-o relație. Când vine vorba de relaţii, din dorinţa de a nu pierde partenerul, multe femei se lasă adesea cuprinse de disperare şi apelează la o serie de tactici care să elimine orice şansă ca bărbatul cu care sunt în relaţie să le scape printre degete. Din nefericire, comportamentul lor le trădează, mulţi bărbaţi dau bir cu fugiţii când îşi dau seama că au o relaţie cu o femeie disperată, iar ele obţin exact opusul a ceea ce şi-au propus.
Cuprins
Semne că ești disperată într-o relație. Cum se comportă o femeie disperată
Primul semnal de alarmă într-o relație ar trebui să fie chiar timpul. În primul rând, ce faci în timpul unei zile, unei săptămâni? Te surprinzi gândindu-te încontinuu la el, nimic altceva nu mai încape în mintea ta, stai ore în şir şi priveşti telefonul aşteptând ca el să sune, iar în puţinele ore în care nu eşti cu el, îţi doreşti să fi fost cu el? Ar putea fi semne de disperare. Tot în ceea ce priveşte timpul, dacă nici n-au trecut câteva săptămâni şi deja te gândeşti să-l prezinţi părinţilor sau să vă mutaţi împreună, gândeşte-te încă o dată. A grăbi lucrurile şi a sări peste anumite etape e caracteristic unei persoane disperate.
Gelozia nejustificată într-o relație și manifestată către orice persoană de sex feminin care nu-i este mamă sau soră, dar care intră în contact cu el sub orice formă este un motiv de îngrijorare. La fel cum este şi nevoia permanentă de a-i controla fiecare colţişor de intimitate, de la telefon, e-mail şi conturile de pe reţelele de socializare, pentru a lua seama cu cine ţine legătura, până la sertare, dulapuri şi spaţiile de stocare virtuale pentru a vedea ce ascunde.
Prietenii sunt o parte importantă din viaţă, iar începerea unei relaţii n-ar trebui să însemne încheierea altora sau distanţarea faţă de cei apropiaţi. Aceasta este însă o greşeală pe care o fac adesea femeile disperate, din dorinţa de a-şi dedica tot timpul disponibil celui cu care sunt într-o relaţie. Nu uita că în cazul unei despărţiri dureroase tot către prieteni te vei îndrepta, şi rişti să nu mai fie nimeni acolo să te susţină.
Nevoia constantă de atenţie şi admiraţie e un alt semn că ai putea fi disperată
Cu atât mai mult cu cât lipsa acestei atenţii te poate face să simţi că se prăbuşeşte cerul. Din disperare te poţi pune pe locul al doilea în ceea ce priveşte priorităţile şi principiile, riscând astfel să accepţi din partea lui un comportament pe care în mod normal nu l-ai tolera, iar când vine vorba de gesturile pe care le face, încerci să găseşti justificări, atât pentru propria persoană cât şi în faţa celor apropiaţi.
Adesea, femeile care sunt disperate vor încerca să “lege” partenerul, fie printr-o căsătorie prematură, fie printr-o sarcină neplanificată. Un alt risc la care se supun femeile ce se lasă pradă disperării este subestimarea şi acceptarea unui partener care nu le este potrivit sau le este inferior. Cu timpul, acest compromis poate naşte frustrări şi regrete.
Pentru a nu te lăsa cuprinsă de disperare, încearcă să te evaluezi, să înţelegi că poţi trăi o vreme şi singură, nefiind un capăt de ţară că nu l-ai găsit încă pe Făt-Frumos, să nu grăbeşti lucrurile dacă îl găseşti, căci l-ai putea alunga. Şi nu uita, o relaţie se bazează pe încredere, iar impresia că îi poţi controla viaţa şi îl poţi împiedica să te înşele este doar o iluzie, căci nu-i trebuie o noapte să te înşele, sunt de ajuns 20 de minute. Dacă e să fie, va fi; dacă nu, nu a fost niciodată.