19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIAnestezia epidurala la nastere – reactii adverse

Anestezia epidurala la nastere – reactii adverse

Inrolare trafic.ro

Anestezia epidurala este din ce in ce mai folosita la nastere, atat in cazul cezarienei, cat si in cazul nasterilor normale, fiind una dintre modalitatile de diminuare a durerii. Cu alte cuvinte, odata administrata, anestezia epidurala face mai usor de suportat durerea din timpul travaliului.

Chiar si asa, anestezia epidurala poate produce o serie intreaga de reactii adverse, atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

In timpul nasterii, anestezia epidurala poate determina o scadere a tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, femeia va trebui tinuta sub stricta observatie, in asa fel incat orice problema ar aparea sa poata fi remediata in cel mai scurt timp. In acest caz, viitoarei mamici ii vor fi administrate tratamente care sa ajute la stabilizarea tensiunii arteriale.

Nastere fara durere, insa mai lunga – chiar daca travaliul nu mai este la fel de intens resimtit, in realitate nasterea poate dura ceva mai mult timp. Ba chiar mai mult, femeia aflandu-se in incapacitate de a se misca si de a-si simti picioarele, avand o parte dintre simturi alterate, nu va mai putea ajuta la impingerea bebelusului sau in vederea expulziei, fapt care poate conduce catre folosirea instrumentelor medicale de extragere a bebelusului.


Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: