21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATESemne ale cancerului ovarian pe care trebuie sa le cunosti

Semne ale cancerului ovarian pe care trebuie sa le cunosti

Cunoscut drept „ucigasul silentios”, simptomele cancerului ovarian sunt subtile si nespecifice. Se pot confunda cu alte conditii, atat benigne, cat si serioase.

Aproximativ 20% din cazurile de cancer ovarian se gasesc destul de devreme pentru tratament. De aceea am compus o lista de semne de avertizare timpurii ale cancerului ovarian.

1. Slabesti rapid

Daca slabesti 5 kilograme sau mai mult fara sa tii dieta sau sa faci exercitii, atunci este un semn comun al cancerului ovarian in primele stadii. Ar trebui sa mergi la un consult imediat.

2. Frecventa urinara

Daca ai nevoie urgenta la baie sau frecventa este un semn al cancerului ovarian. Aceasta problema include pierderea controlului vezicii urinare inainte de a ajunge la baie.

3. Durere lombara

Durerea lombara, cum ar fi durerea ce radiaza din zona pelvisului poate fi persistenta, domolita sau sa semene cu un junghi.

4. Durere abdominala si balonare

Dimensiunea abdomenului tinde sa creasca, de asemenea, va simtiti umflat si plin de gaz. Majoritatea pacientilor s-au plans de dureri abdominale, care pot dura mai mult de 2 saptamani si nu au fost asociate cu diareea, ciclul menstrual sau gripa stomacala. De asemenea, veti observa ca unele haine se simt mai stramte in jurul soldurilor si taliei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: