Daca iti doresti sa-ti rasfeti simturile cu un preparat delicios si usor de gatit, atunci iti propunem sa incerci saramura de peste. Este o reteta traditionala, usor de gatit si extrem de delicioasa.
Daca ai pofta de ceva delicios, dar simplu de preparat, atunci acest fel de mancare este ideal pentru tine. Urmeaza instructiunile pas cu pas si nu vei da gres!
Citeste si: Tocanita de ciuperci cu mamaliguta, o reteta delicioasa, pe care trebuie sa o incerci
Reteta de saramura de peste cu mamaliga
Pe langa savoarea fenomenala, acest preparat este si plin de vitamine, dar si de alti nutrienti atat de necesari pentru organism.
Ingrediente necesare pentru peste:
– un kilogram de peste – crap, novac, rosioara, caras
– sare
– piper macinat
– malai
– ulei pentru prajit
Ingrediente pentru saramura:
– trei rosii mari si zemoase
– un ardei gras
– un ardei capia
– doi ardei bulgaresti
– un ardei iute
– 200 ml de suc de rosii
– piper si sare
– doua foi de dafin
– o crenguta de cimbru
– cativa catei de usturoi
Mod de preparare:
Rosiile si ardeii se coc pe plita ori pe gratar, dupa care se decojesc. Se face o pasta de usturoi. De asemenea, pestele se curata de solzi si se portioneaza, se asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti, se dau prin pesmet si se prajesc in tigaie, in ulei incins.
Intr-o oala incapataoare se pune un litru de apa la fiert cu boabe de piper si sare, dar si cu foile de dafin si crenguta de cimbru. Cand a dat in clocot se pune sucul de rosii, ardeii si rosiile, care se sfarama usor, conform Savori Urbane.
Se lasa totul la fiert 10 minute dupa care se stinge focul. Apoi se pune pasta groasa de usturoi plus doi catei de usturoii taiati in felii subtiri. Se amesteca bine.
Se serveste cu mamaliguta calda!