21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICISaptamana 23 de sarcina

Saptamana 23 de sarcina

Inrolare trafic.ro

Sarcina ti se pare o perioada minunata: te simti bine, arati bine, mananci corect si bei suficienta apa. Totul este minunat. E ca si cum ar fi ziua ta in fiecare zi, oamanii ii zambesc mereu, se poarta frumos cu tine, iti cedeaza locul in diverse situatii.

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 22 de sarcina

Bine, poate nu chiar fiecare zi arata atat de bine, dar oricum pe perioada sarcinii te simti speciala, chiar daca se mai intampla sa dai si peste oameni care nu iti ofera locul in autobuz de ex. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru?

La ce va ganditi: „Nu trebuie sa imi spui ca arat ca o mamica apetisanta in aceasta rochie. Stiu deja asta.”

Corpul dumneavoastra: Realitatea este ca pana acum ati acumulat ceva kilograme in plus, kilograme ce s-au depus in special pe abdomen si sani. Chiar si la aceasta varsta a sarcinii durerile de spate va pot chinui destul de tare. Puteti incerca diverse metode sa va alinati durerile, cum ar fi masajul sau acupunctura. Chiar daca nu va trece decat pe moment durerea de spate, masajul va ajuta sa va relaxati, deci tot e bun la ceva. Daca aveti dureri puternice in partea de jos a spatelui si la nivelul coapselor, e posibil sa aveti probleme cu sciatica, asa ca mai bine consultati medicul.

Copilul dumneavoastra: Mai este destul de mult pana cand plamanii micutului dumneavoastra vor fi capabili sa respire aerul, asa ca deocamdata bebelusul exerseaza „respiratia” in lichidul amniotic. Alte modificari: Producerea de grasime cunoaste un apogeu in aceasta perioada (pentru copil, nu pentru dumneavoastra! Bine, poate si pentru copil si pentru dumneavoastra). Copilul isi va dubla greutatea in urmatoarele 4 saptamani! Din fericire acest lucru nu se va intampla si cu dumneavoasta. Pielea micutului incepe sa nu mai fie transparenta, corpul lui este mai proportional, in afara de cap, care inca este prea mare comparativ cu restul corpului. Copilul dumneavoastra canteraste acum jumatate de kilogram si are o lungime de cca 292,2 mm.

Cititi : Saptamana 24 de sarcina

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: