Search for content, post, videos

Cea mai mare greseala comisa de cei care folosesc lentile de contact

Lentilele de contact, cu sau fara dioptrii, colorate sau nu, au devenit tot mai populare datorita comoditatii pe care o ofera, insa necesita o ingrijire sporita (pe care nu toti purtatorii o ofera).

Iata care este cea mai mare greseala comisa de persoanele care folosesc lentile de contact si ce repercusiuni poate avea aceasta!

Un studiu efectuat la Centrul Medical Langone din New York a aratat cat de periculoase sunt lentilele de contact daca sunt puse sau scoase de pe mainile (degetul!!) nespalate.

Desi se stia ca a le purta prea mult timp sau a le spala neadecvat (prea rar, spre exemplu) sunt cauze frecvente ale problemelor oculare, de tipul infectiilor, in randul purtatorilor de lentile de contact, de data asta oamenii de stiinta au vrut sa stabileasca daca ochii cu lentile au sau nu mai multe bacterii decat cel fara lentile. Iar demersul lor le-a confirmat banuielile.

La nivelul ochilor care sunt corectati si/sau infrumusetati cu lentile de contact exista patru specii de bacterii mult mai numeroase decat in cazul ochilor fara lentile. Este vorba de Lactobacillus, Acinetobacter, Methylobacterium si Pseudomonas, ultima fiind una dintre principalele cauze asociate cu ulcerul cornean.

Solutia pentru a evita probleme oculare neplacute si chiar grave consta in spalarea temeinica pe maini inainte de aplicarea sau indepartarea lentilelor de contact, in curatarea temeinica a acestora in solutie specializata, dar si in folosirea lentilelor de contact zilnice, asadar a celor care se arunca dupa o purtare. In felul acesta, minimizezi riscul de infectie la nivel ocular, dar si riscul de a dezvolta fel de fel de alergii.

<

1 comment

 • <cite itemprop="author">catathedon</cite>

  Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem
  nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o
  activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate,
  de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din
  prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai
  repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre
  adresele noastre de email catathedon@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *