Search for content, post, videos

4 modalitati de a nu mai suferi din cauza migrenelor

Dupa cum probabil stiai deja, migrenele afecteaza o mare parte din femei si mai putin barbatii. Potrivit statisticilor, migrenele sunt de altfel cele mai intalnite probleme semnalate de doctorii de la urgente, din ce in ce mai multe paciente plangandu-se de aceasta problema.

Numai in Statele Unite sunt peste 30 de milioane de femei care se plang de dureri de cap sub forma de migrene, aceasta fiind si principala cauza a scaderii productivitatii de la locurile de munca. Asadar, care ar fi solutia? Problema pare extrem de greu de rezolvat dar, pana cand specialistii vor reusi sa puna la punct un tratament concret, iata cateva sfaturi care te vor ajuta daca nu sa scapi de migrene, sa minimalizezi macar suferinta cauzata de acestea:

1.Du-te la doctor. Sunt o sumedenie de medicamente si tratamente care sa te ajute sa previ migrenele sau chiar sa minimalizezi durerile provocate de acestea. Nu sunt valabile universal dar, de la om la om, acestea pot ajuta. Oricum, in orice problema de sanatate, medicul este cel mai in masura sa iti ofere solutii viabile. Si oricum, este foarte important sa ai un profesionist care sa te urmareasca din timp in timp, unele tipuri de migrene fiind direc corelate cu atacurile cerebrale. Cu durerile nu-i de joaca, ele nu apar oricum din senin, de prea mult bine, de obicei ele semnaland o problema.

2.Identifica cauzele. Odata ce ai identificat factorii principali care iti cauzeaza aceste migrene, ai posibilitatea de a le preveni. Cat priveste aceste cauze, ele pot diferi de la om la om, de la banala ciocolata pana la vin, lumini, mirosuri puternice sau chiar schimbari de vreme. Uneori, nu vei avea nevoie decat de o cafea neagra care bauta la momentul oportun poate preveni migrenele (cafeaua ajuta la controlul durerilor de cap minore). Alteori, te va ajuta sa te retragi doar intr-un loc putin luminat, ori intr-o camera linistita si racoroasa.

3.Ia suplimente alimentare si vitamine. Unii oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca o mare parte din durerile cauzate de migrene se datoreaza in mare masura deficientei de magneziu. In timpul menstruatiei, atunci cand majoritatea femeilor sufera de deficiente de magneziu, cateva suplimente alimentare pe baza acestui element pot sa te scape de migrene, prevenindu-le.

4.Relaxeaza-te. Starea de meditatie si in general relaxarea totala, sunt doua cai dovedite care ajuta la ameliorarea durerilor provocate de migrene. Mai mult, reducand nivelul de stres, poti chiar preveni migrenele si astfel durerile inainte de a aparea.

Suntem constienti ca nu ai cum sa te vindeci de migrene doar urmand sfaturile oferite de noi. Cu toate acestea, ne vom bucura stiind ca, daca ai fost atenta la cele de mai sus, vei reusi sa treci mult mai usor peste aceste probleme si sa iti imbunatatesti oarecum viata de zi cu zi. Succes!

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *