15 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRugaciunea pentru a preveni dezastrele naturale! Rosteste-o in fiecare zi, pentru a...

Rugaciunea pentru a preveni dezastrele naturale! Rosteste-o in fiecare zi, pentru a potoli stihiile

Inrolare trafic.ro

Vremea pare sa o fi luat razna de tot, motiv pentru care batranii recomanda sa ne intoarcem fata spre credinta. De aceea, iti propunem sa rostesti aceasta rugaciune, despre care se spune ca previne dezastrele naturale, precum cutremure, trasnete, grindina si alte fenomene.

Doamne, Dumnezeule, Cel ce de bunavoia Ta ai adus toate dintru ne­fiinta intru fiinta, si cu puterea Ta pastrezi faptura, chivernisind lumea cu purta­rea Ta de grija; Tu, Care din patru stihii ai asezat faptura si cu patru vremi ai incununat cur­gerea anului, fii bine­cuvantat! Ca de Tine se cutremura toate puterile ingeresti, pe Tine Te lauda soa­rele, pe Tine Te slaveste luna, Tie se su­pun stelele, pe Tine Te asculta lu­mina, de Tine se ingrozesc adancurile, Tie slujesc izvoarele, Tu ai intins cerul ca un cort, Tu ai intarit pamantul pe ape, Tu ai ingradit marea cu nisip, Tu spre rasuflare ai revarsat aerul. Cel ce poruncesti norilor si umbli pe aripile vantului; Cel ce cauti spre pamant si-l faci de se cutremura; Cel ce Te atingi de munti, si ei fumega.

Tu esti Cel ce odinioara intr-un nor gros, inconjurat de fulgere si tu­net, Te-ai aratat lui Moise pe mun­tele Sinai; Tu, in vremea lui Avraam si a lui Lot, ai trimis din cer ploaie de foc si pucioasa si pentru farade­legile lor nenumarate, cetatile So­doma si Gomora le-ai stricat. Martu­risesc dar atotputernicia Ta si, cu umilinta plecandu-mi genunchii, indraznesc a Te ruga: Indura-Te de noi, pacatosii si nevrednicii, si nu lasa ca, pentru faradelegile noastre cele mari, zidirea si fapturile Tale sa fie inghitite de pieire! Toate vietatile asteapta de la Tine sa le dai hrana la buna vreme; dandu-le Tu lor, vor a­du­na; deschizand Tu mana Ta, toate se vor umple de bunatati; dar intorcandu-Ti Tu fata, toate se vor tulbura si se vor sfarsi si in tarana lor se vor intoarce.

Citeste si:  Sfantul Ilie 2018! Rosteste aceasta rugaciune si vei avea parte de miracole in viata

Asa Doamne, milostiveste-Te spre noi si fa ca aratarea puterilor Tale ne­sfarsite sa nu ne fie noua spre osanda si pieire, ci spre indreptare si zidire, ca sa cunoastem ca Tu esti singur Dum­ne­zeu adevarat, multmilostiv si mul-indurat. Da-ne asadar sa pastram pu­rurea neschimbata aceasta cunoastere; intareste-ne vointa de a pazi in toata vremea poruncile Tale. Toarna, Bunule, in inimile noastre simtirea dumnezeiasca a dragostei fratesti catre toti semenii nostri, pentru ca, iubindu-ne cu adevarat unii pe altii, toti sa Te marturisim pe Tine, Dumnezeu cel intreit in fete. Ca a Ta este stapanirea si a Ta este imparatia si puterea si slava: a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: