19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRugaciunea pe care trebuie sa o rostesti in Duminica Floriilor pentru a-ti...

Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti in Duminica Floriilor pentru a-ti merge bine si ca sa ai noroc

Crestin ortodocsii vor sarbatori, peste doar cateva zile, Duminica Floriilor, motiv pentru care preotii recomanda sa rostesti o rugaciune care iti va aduce noroc si bunastare in urmatoarea perioada.

Conform preotilor, in Duminica Floriilor trebuie sa rostesti rugaciunea de binecuvantare a salciei in Duminica Floriilor.

„Domnului sa ne rugam

Doamne, Dumnezeul nostru, Care sezi pe heruvimi; Cel ce ai aratat puterea Ta si ai trimis pe Unul Nascut Fiul Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, ca sa mantuiasca lumea prin Crucea, prin ingroparea si prin invierea Sa;

Caruia, venind in Ierusalim spre patima cea de bunavoie, poporul care sedea intru intuneric si in umbra mortii, luand semnele biruintei, ramuri de copaci si stalpari de finic, I a prevestit invierea, Insuti, Stapane, pazeste ne si pe noi, care urmand acelora purtam in maini ramuri de copaci in aceasta zi de inainte praznuire.

Si precum pe acele popoare si pe acei prunci care Ti au strigat Tie: osana, apara ne si pe noi, ca prin laude si cantari duhovnicesti sa ne invrednicim de datatoarea de viata invierea cea de a treia zi, in Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care impreuna esti binecuvantat, cu Preasfantul si bunul si de viata facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin”

Citeste si:  Ce rugaciune ar trebui sa spui dupa fiecare masa, ca sa atragi noroc si sanatate

Cu o saptamana inainte de Paste, crestin ortodocsi sarbatoresc Duminica Floriilor, adica Sarbatoarea Intrarii in Ierusalim a Mantuitorului. Atunc, Domnul a intrat in Ierusalim calare pe un manz de asin, iar cei care l-au intampinat aveau ramuri de salcii in maini, fapt pentru care in ziua de astazi acestea se sfintesc si se daruiesc crestinilor, deoarece simbolizeaza biruinta asupra mortii.

Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim este o sarbatoare a bucuriei pentru ca ea descopera biruinta lui Hristos asupra mortii lui Lazar si prefigureaza biruinta Lui asupra propriului Sau trup mort.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: