19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRugaciunea catre Cuvioasa Teodora de la Sihla, ce te ajuta sa-ti indeplinesti...

Rugaciunea catre Cuvioasa Teodora de la Sihla, ce te ajuta sa-ti indeplinesti dorintele! Crestinii o sarbatoresc pe 7 august

Cuvioasa Teodora de la Sihla, prima romana trecuta oficial in randul sfintilor, este praznuita pe 7 august, fapt pentru care iti propunem sa rostesti aceasta rugaciune, despre care se spune ca te ajuta sa-ti indeplinesti dorintele.

O, Prea Cuvioasa Maica Teodora, care din copilarie pe Hristos L-ai iubit si pentru dragostea Lui in toata viata ta te-ai nevoit; multe nevointe si ispite ai suferit si in viata cea pustniceasca, cu darul lui Dum­nezeu, ai sporit. Cu multimea infranarii si a lacrimilor celor duhovnicesti, sufletul tau l-ai luminat si in singuratatea pustiei cu ispravile faptelor tale celor bune ai stralucit. Pustia Sihlei cu viata ta o ai sfintit si pilda sihastrilor te-ai facut. Iar Prea Bunul Dumnezeu, la vremea cuvenita, sfintenia vietii tale a des­coperit-o si ca pe o comoara ascunsa lumii te-a aratat.

De aceea, si noi nevrednicii, cu evlavie si cu credinta, cerem sfintele tale rugaciuni si te chemam: roaga-te Prea Induratului nostru Mantuitor, ca si noi pacatosii in vremea vietii noastre si in vremea sfarsitului nostru sa do­bandim mila si mantuirea Lui, spre a slavi si a ne inchina in veacul de acum si in cel viitor Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin!

Pe data de 20 iunie 1992, Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a recunoscut si proclamat in mod solemn sfintenia Cuvioasei Teodora de la Sihla. Astfel a fost stabilita data de 7 august, ca zi de praznuire a Sfintei Teodora.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: